20 februari 2023 19:00-22:00

Verleg je grenzen met theatersport

Altijd al eens op het podium willen staan? Houd je van improviseren? Of heb je zin in een flinke portie lachen, gieren en brullen? Kom dan op maandag 20 februari 2023 naar Artishock voor een avond vol theatersport, met als thema: taboes doorbreken op de werkvloer. Behalve goed getrainde lachspieren neem je na afloop waardevolle inzichten mee naar huis over jezelf als ondernemer en als persoon. De avond wordt verzorgd door SoestNetwerkt-vrienden René Moraal en Natasja van Voorst en andere leden van theatersportgroep Retourtje Vooruit.

Theatersport

Theatersport is een vorm van improvisatie waarbij twee teams -doorgaans een thuis- en uitspelend team – elkaar uitdagen via games. Een game is een klein stukje theater dat volledig geïmproviseerd wordt. Er zijn wel 100 verschillende games. Suggesties voor bijvoorbeeld de personages, hun relatie tot elkaar en de situatie, komen van het publiek.

Verrassende invalshoeken

In een game wordt bijvoorbeeld gezongen of gesproken in een zelfverzonnen taal. Emoties die je in het dagelijks leven liever niet laat zien kun je op het podium uitproberen. Ook kun je naar hartenlust ‘typetjes’ neerzetten. Het spontane karakter van de improvisatie leidt tot verrassende invalshoeken, rake dialogen en grappige wendingen. En omdat deelnemers vooraf niets hoeven voor te bereiden – sterker nog, dat is verboden! – valt er veel spanning weg. ‘Denkers worden doeners, en bestaande rollen vallen even weg,’ legt René uit. ‘Het improviseren brengt deelnemers dichter bij hun gevoel en helpt hen vaste gedragspatronen te doorbreken, zowel op hun werk als in hun privéleven. Het feit dat iedereen het podium op gaat, werkt daarnaast verbindend.’

Retourtje Vooruit

Theatersportgroep Retourtje Vooruit is tien jaar geleden opgericht door SoestNetwerkt-vrienden Natasja en René. De groep, met twaalf enthousiaste leden, verzorgt regelmatig improvisatieavonden en optredens. En voor de liefhebbers: er is nog plek om je aan te sluiten! Bekijk hier hun Facebook pagina.

Gratis

Deelname aan de theatersportavond is gratis voor vrienden van SoestNetwerkt. Niet-leden en introducés zijn welkom voor 15 euro per persoon.

Datum, locatie en tijd

Maandag 20 februari 2023
Artishock, Steenhoffstraat 46A in Soest
Aanvang evenement: start 19.30 uur, inloop vanaf 19:00 uur.


Verleg je grenzen met theatersport

Schrijf je in voor dit evenement

Boekingen niet langer mogelijk op deze datum.

Meer Evenementen

Eerstvolgende event Blijf in balans
22 March 2023

Blijf in balans

Voel je je vaak druk en gehaast? Vind je het soms lastig om te ontspannen? Schrijf je…

Excursie De Windhond en netwerkborrel in d’Oude Enghe
18 April 2023

Excursie De Windhond en netwerkborrel in d’Oude Enghe

Altijd al eens een kijkje willen nemen in de historische molen op het hoogste punt van Soest?…

Overige evenementen SoestNetwerkt 2023
1 May 2023

Overige evenementen SoestNetwerkt 2023

Hier vind je alvast een voorproefje van de rest van onze evenementenkalender voor het jubileumjaar 2023 (onder…

Word ook vriend van Soest Netwerkt en geniet van de voordelen

Meer informatie
  • Lokaal

    Soest en directe omgeving. Zo lokaal is onze schaal. Ondernemers uit dezelfde omgeving die elkaar inspireren. Een ‘avondje SoestNetwerkt’ leert je al snel de grote diversiteit aan ondernemers en dorpsgenoten kennen. Een aanrader!

  • Persoonlijk

    Als je vriend wordt van ons netwerk heten we je persoonlijk welkom en vertellen we je uitgebreid over de voordelen en onze jaarlijkse activiteiten. Daarna zien we je graag op een aanstaande informele bijeenkomst waarbij je een groot deel van onze vrienden persoonlijk leert kennen.

  • Laagdrempelig

    Bij ons geen snelle deals, maatpakken of hoge instapprijzen. Voor 125 euro per jaar ben je vriend en krijg je een mooie mix aan activiteiten voorgeschoteld. Je hoeft ook niet via iemand aangedragen te worden. Wil je het verhaal eerst eens persoonlijk horen? Neem dan contact op met één van onze bestuursleden.

Van, voor en door zelfstandige ondernemers

SoestNetwerkt is een netwerk van, voor en door zelfstandige ondernemers in Soest en directe omgeving. We organiseren maandelijks leerzame en gezellige activiteiten met als doel om de onderlinge samenwerking en kennisuitwisseling tussen lokale ondernemers te versterken.

Ontdek ons netwerk en kom eens persoonlijk kennismaken tijdens een van onze activiteiten. Je bent van harte welkom!

40+Ingeschreven
leden

10Evenementen
per jaar

2+Bedrijfsbezoeken
per jaar