Ondernemers helpen ondernemers: Heb je een hulpvraag, bied je hulp aan of wil je jouw initiatief onder de aandacht brengen? soestvoorsoest.nl

Wat houdt Soest Netwerkt in?

Soest Netwerkt is een stichting en onze leden heten daarom ‘vrienden’. Dat zegt ook meteen iets over het karakter van ons netwerk: laagdrempelig, informeel en ongedwongen. We zijn een netwerk van, voor en door zelfstandige ondernemers in Soest en directe omgeving. Aangesloten vrienden kunnen maandelijks rekenen op een leerzame en gezellige activiteit (workshop, lezing of bedrijfsbezoek). Tijdens een activiteit leer je elkaar beter kennen en dat zorgt voor binding tussen en met elkaar. Er zijn inmiddels al tal van mooie samenwerkingen ontstaan door ons netwerk.

Hoe het begon

Het begon allemaal in 2012 toen er vanuit onze Linkedin groep het idee ontstond om ook daadwerkelijk een netwerk op te richten. ‘Founding fathers’ Annemiek Ramaekers, Roald van der Heide, aangevuld met Jelle Baak legden als eerste bestuur de basis voor ons netwerk.

Soest Netwerkt in het kort

 • Netwerk van, voor en door zelfstandige ondernemers in Soest en omgeving
 • Opgericht in 2013
 • Stichtingsbestuur met vier bestuursleden
 • Meer dan 70 ondernemers zijn vriend (lid) van Soest Netwerkt
 • Eigen LinkedIngroep met ruim 1700 deelnemers
 • Hosting Open Coffee (elke 1e dinsdag van de maand)
 • 10 inspirerende evenementen per jaar in Soest
 • Informeel netwerken met lokale ondernemers
 • Actieve samenwerking met de Soester Zakenkring
 • Als vriend van Soest Netwerkt kun je kostenloos deelnemen aan de database van Zakelijk Soest
 • Belangenbehartiging van zelfstandige ondernemers in Soest en omgeving
 • En last but not least: gezelligheid!

Waarom zou je vriend worden van Soest Netwerkt?

Die vraag hebben we ook aan onze eigen leden gesteld. Ze vertellen je graag waarom ze lid zijn geworden van ons netwerk. Bekijk hieronder ons filmpje.

Vriend worden

Vriend van de maand

Jan Boesten
Introducing Gallery

In the spotlight: Jan Boesten

Waar kom je vandaan“Ik kom uit Zuid-Limburg en …

Nieuws

Redacteuren gezocht
Soest Netwerkt

Soest Netwerkt zoekt (web)redacteuren!

We zijn bezig met het vernieuwen van onze website en zoeken voor het beheer en de aanvullende middelen hierop (nieuwsbrieven, persberichten en inzet van social media) enkele enthousiaste (web)redacteuren. Start per 1 juli 2019. Wat ga je doen? We vragen – afhankelijk van de periode – zo’n 4 tot 8 uur per maand. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het bijhouden van de website www.soestnetwerkt.nl (nieuwe website gaat in deze zomer live) en het opstellen van nieuwsbrieven via Mailchimp. De focus zal liggen op het aankondigen en promoten van de evenementen van Soest Netwerkt. De onderwerpen en ruwe teksten krijg je aangeleverd via het bestuur. Het bestuur is verantwoordelijk voor de programmering van Soest Netwerkt. Wat bieden we jou? We zoeken vrijwilligers. Maar in ruil voor je bijdrage mag je twee events gratis bijwonen (enkele events kennen entreegeld in verband met catering). Word je ook meteen lid van ons netwerk (125 euro per jaar) dan gelden alle voordelen van het lidmaatschap. Je bent van harte welkom. Daarnaast doe je met jouw bijdrage natuurlijk ervaring op met een ondernemersnetwerk in je eigen dorp of regio. Je werk is zichtbaar voor veel ondernemers in Soest. Iets voor jou? Vind je het leuk om op vrijwillige basis een bijdrage te leveren aan een van leukste ondernemersnetwerken van Soest? Of wil je eerst nog wat extra informatie? Neem dan contact op met Vincent Aalbers (voorzitter Soest Netwerkt) via info@soestnetwerkt.nlof telefonisch via 06-53885636 Over Soest Netwerkt Soest Netwerkt is een stichting die zich inzet voor ZZP-ers in Soest en directe omgeving. Met zo’n 75 leden aan boord organiseren we 10 bijeenkomsten per jaar. Bedrijfsbezoeken, netwerkborrels, workshops en traditiegetrouw onze zomerse barbecue. Het bestuur bestaat uit vijf leden die zich op vrijwillige basis inzetten voor ons netwerk.

Evenementen

We nemen ons gezin van herkomst mee naar het werk
13 oktober 2020

We nemen ons gezin van herkomst mee naar het werk

Als ondernemer gebruik je talenten en kwaliteiten, deels aangeleerd als management- en vakvaardigheden, deels gebaseerd op het normen- en waardenpatroon dat je aanleerde tijdens je jeugd en je eerdere loopbaan, je houding en (onbewuste) gedrag. Ongeacht hoe, waar en wanneer je deze kwaliteiten hebt ontwikkeld, volg je patronen die jouw gedrag sterk beïnvloeden. Ben je je bewust van de invloed van dit familiesysteem op jouw functioneren, dan kun je effectievere keuzes maken in hoe je op situaties reageert. Systemisch kijken Vincent Aalbers en René Moraal nemen je op deze thema-avond, vanuit hun eigen ervaringen, mee in de grondbeginselen van het systemisch kijken naar je gezin van herkomst. Je wordt je (nog meer) bewust van de invloed van je eigen familiesysteem en doet gezamenlijk een aantal oefeningen om te ervaren dat we vaker mogen vertrouwen op ons gevoel. De avond vindt plaats in een veilige, besloten sfeer, en je hoeft alleen ervaringen te delen die je ook echt wilt delen. Deelname Er is plaats voor maximaal 22 deelnemers.

Word ook vriend van Soest Netwerkt en geniet van de voordelen

Meer informatie
 • Lokaal

  Soest en directe omgeving. Zo lokaal is onze schaal. Ondernemers uit dezelfde omgeving die elkaar inspireren. Een ‘avondje Soest Netwerkt’ leert je al snel de grote diversiteit aan ondernemers en dorpsgenoten kennen. Een aanrader!

 • Persoonlijk

  Als je vriend wordt van ons netwerk heten we je persoonlijk welkom en vertellen we je uitgebreid over de voordelen en onze jaarlijkse activiteiten. Daarna zien we je graag op een aanstaande informele bijeenkomst waarbij je een groot deel van onze vrienden persoonlijk leert kennen.

 • Laagdrempelig

  Bij ons geen snelle deals, maatpakken of hoge instapprijzen. Voor 125 euro per jaar ben je vriend en krijg je een mooie mix aan activiteiten voorgeschoteld. Je hoeft ook niet via iemand aangedragen te worden. Wil je het verhaal eerst eens persoonlijk horen? Neem dan contact op met één van onze bestuursleden.

Van, voor en door zelfstandige ondernemers

Soest Netwerkt is een netwerk van, voor en door zelfstandige ondernemers in Soest en directe omgeving. We organiseren maandelijks leerzame en gezellige activiteiten met als doel om de onderlinge samenwerking en kennisuitwisseling tussen lokale ondernemers te versterken.

Ontdek ons netwerk en kom eens persoonlijk kennismaken tijdens een van onze activiteiten. Je bent van harte welkom!

70+Ingeschreven
leden

10Evenementen
per jaar

2+Bedrijfsbezoeken
per jaar