Filmverslag AOV, broodfonds en pensioen


Broodfonds, AOV

Op 12 maart waren meer dan 20 vrienden aanwezig bij een bijeenkomst in Museum Oud Soest. Het onderwerp: Arbeidsongeschiktheid, broodfonds en pensioen.

Wat is een Broodfonds?

Wat is een Broodfonds, wat is een AOV? Wat zijn de voor- en nadelen? Kan het ook samen? En wat moet je en wat kun je regelen voor je pensioen? René Moraal en Alice van de Beek beantwoordden deze en andere vragen. Geboeid, tevreden, animeerd en ..met een drankje na afloop.

Bekijk hieronder het filmverslag.

Deel dit bericht

Bekijk meer nieuws

Spotlight vriend

Ilona van Egdom in the spotlight

Ilona van Egdom Ik ben een geboren en getogen Soesters een ik zou ik niets anders willen dan in Soest wonen! Ik woon hier erg naar mijn zin en hecht erg aan een vaste woonomgeving. Mijn vrienden, familie en sportclub dichtbij vind ik belangrijk. Altijd ZP-er geweest? Nee, ik heb een creatieve opleiding gevolgd (Nimeto) maar daarin kon ik geen werk vinden. Ik kon wel werk vinden in de verzekeringen. Daar had ik het ook naar mijn zin. Vooral de werksfeer en mijn collega’s waren voor mij belangrijk. Ik haalde allerlei assurantiediploma’s en bleef jarenlang ‘hangen’ in de verzekeringswereld. Totdat ik mijn baan kwijtraakte in 2011. Dat was hét moment waarop ik besloot om eindelijk te gaan doen wat ik echt leuk vond en waar ik ook goed in was/ben: fotograferen. Jouw jubileum? Ik heb me als zelfstandige ingeschreven bij de KvK op 2 april 2012. 2 april is dus de officiële verjaardag van mijn bedrijf. Je reist veel. Wat is je absolute favoriete bestemming of reis (geweest)? Dat is moeilijk, we hebben zoveel mooie landen gezien. Australië is zeker favoriet. De mensen, het leuke taaltje, de vrijheid, de ruimte en de natuur. Ik zou heel graag weer een tijd reizen door Australië. In 1993 zijn we er 8 maanden geweest. We hebben er gewerkt en reisden rond in een oude VW bus. In 2003 zijn nog een maand geweest. We zijn ook heel veel Aziatische landen geweest. Daarvan was Myanmar 1 van mijn favorieten. Op het moment dat wij gingen was het nog weinig bezocht door toeristen dus nog erg authentiek. Alles wat wij als verwende reizigers zoeken in een vakantie heb je daar: natuur, cultuur, erg aardige bevolking en mooi strand. Zie jij je reisbestemming vooral door je camera of heb je ook weleens je handen vrij? Nouuuu, uiteraard gaat mijn camera mee en vind mijn vriend dat ik wel erg veel tijd neem om foto’s te maken. Ik fotografeer het liefste mensen. Mensen zijn altijd boeiend. Mensen maken de foto’s levendig en geven de opnames inhoud . Wat is je beste karaktertrek? Mag ik er maar 1 noemen? Betrouwbaar. Wat zijn je hobby’s, liefhebberijen? Reizen. Het liefste naar landen met een andere cultuur dan in Nederland. Het is interessant om te leren over een andere culturenen daar een korte tijd een kijkje te nemen en het mee te beleven. Fotograferen, uiteraard. Fietsen. Momenteel doe ik veel spinning op de sportschool. Van de zomer is hopelijk mijn mountainbike weer klaar om in de bossen los te gaan. Aikido. Dit is een Japanse krijgskunst waarbij je de kracht en input van je tegenstander gebruikt om jezelf te verdedigen. Ik beoefen aikido al meer dan 20 jaar. Het grappige is dat ik basisprincipes uit aikido gebruik bij portretfotografie. Hoe dan? Dat wordt een lang verhaal. Mocht je mij zien en je bent nieuwsgierig dan vertel ik het graag. Ik volg momenteel een cursus Spaans, derde jaar. Ik kan er helaas nog niet veel van. Het is wel handig om Spaans te kunnen spreken. Er zijn veel landen waar Spaans gesproken wordt waar ik nog naar toe wil. Wat is jouw lievelingsdier en waarom? Een hond! Ze zijn trouw, lief, mooi en leuk. Zonder morren of mokken zijn ze altijd je beste vriend. Natuurlijk zijn ook konijnen en katten onze lievelingsdieren. We hebben naast Lizzy de hond ook Kees de kat en 2 konijnen, Bas en Indi. Ik mag er natuurlijk niet 1 voortrekken. Het is een leuk stel samen. Als ik later oud ben, dan ….. reizen mijn vriend en ik nog steeds samen naar de mooiste plekken in de wereld. Zijn we alle 2 nog erg gezond en reuze kwiek. Als weer thuis komen na een geweldige reis is dat in ons gezellige en mooie huis met een stuk grond eromheen waar we allerlei beesten hebben. Ik zou nog heel graag een varken willen hebben. Dat lijkt me zo leuk. Een huisvarken die ik dan samen met de hond uitlaat in de duinen. Daarna kunnen ze dan samen op de bank uitrusten. Ik zie het al voor me. En een koe zou ik willen hebben. Geitjes zijn ook leuk. Kipjes natuurlijk. En van die grappige alpaca’s. Natuurlijk wonen daar ook onze hond, konijnen en kat. Uiteraard regelen we een hele goede oppas voor de hele beestenboel wanneer wij op reis zijn. En, niet te vergeten, tijdens onze reizen fotografeer ik voor de National Geographic. Die willen maar al te graag mijn reisfoto’s plaatsen. Op deze manier worden dan ook onze reizen gefinancierd.      

Spotlight vriend

Harold van Bourgondiën in the spotlight

Harold van Bourgondiën Ik ben geboren in Noordwijk. Destijds een gezellige badplaats, maar inmiddels wel wat sfeerlozer geworden door alle grote hotels op de boulevard. Inmiddels woon ik alweer bijna 30 jaar in Soest. We zijn hier komen wonen omdat Soest een treinstation (3 zelfs) had en ik toen bij de NS in Utrecht ging werken. Waar startte jouw loopbaan? Afgezien van bijbaantjes op de universiteit, ben ik na mijn studie fiscale economie eerst werkzaam geweest als belastingadviseur bij het tegenwoordige PWC, daarna heb ik verder geleerd als accountant en ben ik bij diverse accountantskantoren in het MKB werkzaam geweest. Een jaar of 20 geleden ben ik voor mezelf begonnen. Letterlijk op de zolder van ons huis, met een groepje klanten overgenomen van mijn laatste werkgever. Daarna heb ik enkele samenwerkingen met andere accountants gehad, maar inmiddels sinds een jaar of 10 lekker weer voor mij zelf met 2 werknemers, waarvan één mijn zoon. Je zoon zorgt voor ‘van vader op zoon’; jij ook? Mijn vader zat in de mode. Hij had een eigen winkel in herenkleding, dus als zoon heb ik geen ervaring in hetzelfde vak als mijn vader. Maar één van mijn drie kinderen werkt nu al wel een paar jaar bij mij op kantoor als belastingmedewerker. Dat is erg leuk, al schieten we zo nu en dan in de oude rolpatronen van ouder - kind, maar daar kunnen we inmiddels aardig overheen stappen. Wanneer heb je een jubileum te vieren? Als zelfstandige op 1 juni 2021, namelijk mijn 20-jarig jubileum als zelfstandig accountant/belastingadviseur. Waarom zit je in het bestuur van SN? Ik ben gevraagd om Jelle Baak, die al vanaf het begin de penningmeester van Soest Netwerkt was, op te volgen. Omdat ik al eerder in een commissie (evenementen) van SN heb gezeten en ik het leuk vind om met elkaar de positie van zzp-ers in Soest te versterken, heb ik daarop “ja” gezegd. Het is leuk om ook op een andere manier met je vak bezig te kunnen zijn. Je bent Francofiel Nou, je moet niet overdrijven, maar Frankrijk vind ik inderdaad een heerlijk land en de taal mooi en de prioriteit van de Fransen voor de maaltijd het nastreven waard J. Meezingen doe ik, tot grote ergernis van mijn vrouw, inderdaad graag. Frans eten vind ik heerlijk, maar thuis eten we vooral vegetarisch, dus dat wordt dan iets minder Frans. Een wijnkelder kan ik niet opbouwen, want de wijn is alweer op, voordat ik die goed en wel weggelegd heb. Daarnaast probeer ik ook de Franse radio een beetje te volgen en elk jaar naar Frankrijk op vakantie te gaan. Alleen is mijn vrouw fan van Oostenrijk, dus we proberen het land netjes om de beurt te plannen. Wat zijn je hobby’s, liefhebberijen? Ik houd van koken, muziek en aikido als sport. Helaas heb ik niet zoveel tijd en kan ik maar beperkt mijn hobby’s beoefenen. Je rijdt motor. Wat brengt dit jou? Gevoel van vrijheid. Het is een cliché, maar toch speelt dat mee. Daarnaast heb ik ook een positief gevoel dat ik tenminste niet bijdraag aan het fileleed op de weg. Tenslotte helpt het me om toch op tijd op mijn bestemming te komen, ondanks dat ik vaak te laat vertrek. Als ik later oud ben, dan …… hoop ik nog actief midden in de maatschappij te kunnen staan en me daarbij nog nuttig kan maken voor de mensen om me heen. Wat zouden de Vrienden over jou mogen weten, waar ik niet naar vraag? Dat het werk als accountant/boekhouder/belastingadviseur niet saai is, omdat je altijd en vooral te maken hebt met de ondernemer achter de administratie. Soms zelfs met het hele gezin van de ondernemer. Je deelt vaak lief en leed.  Vaktechnisch gezien is het adviseringsgebied erg breed en kwalitatief hoogwaardig. Helaas kunnen wij geen gelikt artikel verkopen, dus de klant kan meestal maar beperkt inschatten hoeveel tijd en/of kennis een advies kost. Dus goede communicatie is erg belangrijk.  

Spotlight vriend

Yvonne Diender in the spotlight

Yvonne Diender In 1962 ben ik geboren in Haarlem, heel chique in Villa Uyt den Bosch- een geboortekliniek – en opgegroeid in IJmuiden. In 1985 ben ik naar Amersfoort verhuisd en in 1994 naar Soest. Loopbaan Mijn eerste baan was bij de Nutsspaarbank in Haarlem, als baliekluiver (klantenservice op een klein kantoor) later als medewerker PR/Reclame bij dezelfde bank. In 1985 werd ik Marketing Promotie medewerker bij Bührmann Ubbens Papier in Zutphen. Ommezwaai In 1989 verongelukte mijn levenspartner. Toen heb ik de ommezwaai gemaakt naar het koken voor anderen. Ik werd gastvrouw in een crisisopvanghuis voor vastgelopen jongeren. Via de bedrijfscatering waar ik jaren in heb gewerkt en het geven van kooklessen aan 55+ heren ben ik in 2006 begonnen met Happa’s & Tappa’s. Die naam heb ik zelf bedacht. De naam kwam plotseling op, bekte lekker en is niet meer weggegaan. Jubileum? Bij het 10 jaar bestaan van Happa’s & Tappa’s had ik een jubileum kunnen vieren…. Het is niet in mijn hoofd opgekomen om dat te doen. De tijd vliegt! Misschien in 2021 dan besta ik 15 jaar. Gelukkig heb ik dan nog twee jaar om me af te vragen wie mijn feestje moet gaan cateren…. Mond tot mond Ik ben blij dat ik in de loop van de jaren veel vaste klanten heb gekregen. Soms bekruipt me het gevoel dat ik weer meer acquisitie moet plegen. Al is het maar voor de toekomst. Maar ik heb daar gewoon niet meer zoveel zin in. Ik heb in het begin heel veel dingen aangepakt om mijn bedrijf te laten zien. Nu moet ik het hebben van mond tot mondreclame. Naast Happa’s & Tappa’s heb ik als grote hobby: zingen!

 • Ik zing bij “De Bietelettes”, waar we liedjes van de Beatles en hun tijdgenoten hebben hertaald en in een theatraal jasje ten gehore brengen met begeleiding van gitaar en contrabas.
 • Ik zing bij “De Dames van Stand”. Met deze 9 vrouws-formatie brengen we muziektheater in de sfeer van de jaren ‘50. Met programma’s als: “De Tupperwareparty” en “De dames gaan op Rijnreis”.
 • De combinatie: “De Dinner Diva’s” Een 4 gangen diner, vol zang, gekkigheid en muziek. Mijn chique(?) vriendinnen helpen mij, de kok, door de avond heen. En verzorgen de gasten, zodat alles op rolletjes loopt, nou ja of dat helemaal lukt??? Gelukkig speelt Carla de hele avond lekkere deuntjes op haar accordeon. De avond is daardoor sowieso geslaagd.
Vakantieplannen Mijn ideale manier van reizen is met de fiets. Niets vind ik zo heerlijk als de fietstassen vullen met schone kleding en van plek naar plek fietsen. De laatste keer dat we dat deden was in Ost Friesland Duitsland. Mooie stedenreizen of ‘lekker eten reizen’ maken we ook. Dat is ook heerlijk. Zo ben ik laatst met mijn dochter naar de Elzas geweest om wijn te proeven. En gaan we in april/mei naar Rome. En altijd gaan de fietsen mee. Als ik later oud ben, dan ……. gaan we met een camper (eerst Staatsloterijtje winnen) en de fietsen mee op een roadtrip door Europa. Concluderend ben ik een tevreden mens met mijn meer dan fijne partner, geweldige kinderen, leuke vrienden en leuke hobby’s. Wat is het leven toch mooi!        

Word ook vriend van Soest Netwerkt en geniet van de voordelen

Meer informatie
 • Lokaal

  Soest en directe omgeving. Zo lokaal is onze schaal. Ondernemers uit dezelfde omgeving die elkaar inspireren. Een ‘avondje Soest Netwerkt’ leert je al snel de grote diversiteit aan ondernemers en dorpsgenoten kennen. Een aanrader!

 • Persoonlijk

  Als je vriend wordt van ons netwerk heten we je persoonlijk welkom en vertellen we je uitgebreid over de voordelen en onze jaarlijkse activiteiten. Daarna zien we je graag op een aanstaande informele bijeenkomst waarbij je een groot deel van onze vrienden persoonlijk leert kennen.

 • Laagdrempelig

  Bij ons geen snelle deals, maatpakken of hoge instapprijzen. Voor 125 euro per jaar ben je vriend en krijg je een mooie mix aan activiteiten voorgeschoteld. Je hoeft ook niet via iemand aangedragen te worden. Wil je het verhaal eerst eens persoonlijk horen? Neem dan contact op met één van onze bestuursleden.

Van, voor en door zelfstandige ondernemers

Soest Netwerkt is een netwerk van, voor en door zelfstandige ondernemers in Soest en directe omgeving. We organiseren maandelijks leerzame en gezellige activiteiten met als doel om de onderlinge samenwerking en kennisuitwisseling tussen lokale ondernemers te versterken.

Ontdek ons netwerk en kom eens persoonlijk kennismaken tijdens een van onze activiteiten. Je bent van harte welkom!

70+Ingeschreven
leden

10Evenementen
per jaar

2+Bedrijfsbezoeken
per jaar