Sfeerimpressie: Feestdagen in de wereldkeuken – 14 december 2022


Van Perzische kruidenrijst en Afghaanse aubergines tot Tsjetsjeense slagroomtaart: het was volop genieten van de gerechten uit de wereldkeuken tijdens het kerst-event van SoestNetwerkt, 14 december 2022. We organiseerden het dit jaar in samenwerking met de koks van de buurtkeuken, een initiatief van Stichting Balans.

Woensdagmiddag 14 december, 1600 uur. Aan het brede aanrecht van de buurtkeuken aan De Plantage in Soest wordt volop groente gesneden, fruit geschild en in grote pannen geroerd. Buurtkoks leggen vrienden van SoestNetwerkt uit hoe je hun favoriete feestgerecht uit hun thuisland bereidt. Perzische kruidenrijst met linzen bijvoorbeeld, een Afghaanse aubergineschotel of een Sri Lankaanse sperziebonencurry. Er wordt hard gewerkt, een hoop geproefd en vooral veel gelachen.

Liefde voor koken

‘Inclusiviteit gaat door de maag, of was het nu liefde?, merkt business coach Mark Kronenburcht op van boven een dampende pan. ‘We delen in ieder geval de liefde voor koken en dat zorgt voor een fijne verbinding onderling. Wat een feest om hier onderdeel van te zijn en dit te ervaren.’ Ook fotografe Ilona van Egdom is enthousiast: ‘Bijzonder en leuk om met zoveel verschillende nationaliteiten in de keuken te staan. Wat een lieve en hartelijke dames – en een heer – en wat een mooie gerechten!’

Een paar uur later zijn de tafels feestelijk gedekt, met witte kleden en brandende kaarsen. Een bandje met Irakese en Russische muzikanten wisselt lyrische muziek met sas en cello af met swingende trommelsolo’s.

Voeten van de vloer

Het eten gaat bijna schoon op, de voeten gaan van de vloer en de heupen gaan los. ‘Ik vond dit kerstdiner de meeste bijzondere en gezellige activiteit van SoestNetwerkt in jaren,’ aldus stem- en presentatiecoach Maroesjka Vermolen na afloop. ‘Heerlijk om weer met mensen van verschillende culturen aan tafel te zitten, zoals in mijn vroegere woonplaats Amsterdam heel gewoon was.’ Haptotherapeut Laura Twigt vult haar aan: ‘Wat mij het meest heeft ontroerd, waren de mooie gesprekken tijdens het snijden, hakken en roeren in de pannen. Waar mensen vandaan kwamen, hoe ze hier terecht zijn gekomen en hoe blij ze zijn dat ze nu in Soest verblijven. Hun wil om iets van het leven te maken, daar kunnen we veel van leren.’

Namens alle vrienden van SoestNetwerkt veel dank aan de buurtkoks voor de heerlijke recepten, de goede instructies en de gezelligheid. Op naar een werelds 2023!

Foto’s bekijken

Bekijk hier de foto’s van de kookworkshop en het kerstdiner van SoestNetwerkt, gemaakt door fotografe Ilona van Egdom

De buurtkeuken

Koken, eten, ontmoeten! Dat is het motto van de buurtkeuken in Soest, een initiatief van Stichting Balans. Elke eerste en derde woensdag van de maand is er vanaf 14:30 uur een open keuken waarbij je kunt meekoken en -eten. Van Marokkaanse tajines tot Griekse spanakopita en Indiase curry, lekkere gerechten uit de hele wereld komen voorbij. Ervaring is niet nodig, en je kunt ook alleen komen mee-eten.

Meedoen? Stuur uiterlijk de maandag ervoor een e-mail of WhatsApp berichtje naar chefkok Jolanda Panis, j.panis@stichtingbalans.nl / 06 – 8687 1513.

Deel dit bericht

Bekijk meer nieuws

Spotlight vriend

In the spotlight: Armanda van der Veen

Bokscoach en eigenaar Sport4Balance 1.Waar kom je vandaan? ‘Ik ben opgeroeid in Assen, heb vier jaar in…

Evenement

Sfeerimpressie: Workshop IT-beveiliging

Hoe beveilig je je jouw IT-apparatuur optimaal tegen malware, phishing en andere online bedreigingen? IT-expert Wim Turksma,…

Actueel

Sfeerimpressie: Pimp je LinkedIn-profiel

Pimp je Linkedin-profiel Wees compleet, concreet en actueel. Daarmee heb je het recept in handen voor een…

Word ook vriend van Soest Netwerkt en geniet van de voordelen

Meer informatie
  • Lokaal

    Soest en directe omgeving. Zo lokaal is onze schaal. Ondernemers uit dezelfde omgeving die elkaar inspireren. Een ‘avondje SoestNetwerkt’ leert je al snel de grote diversiteit aan ondernemers en dorpsgenoten kennen. Een aanrader!

  • Persoonlijk

    Als je vriend wordt van ons netwerk heten we je persoonlijk welkom en vertellen we je uitgebreid over de voordelen en onze jaarlijkse activiteiten. Daarna zien we je graag op een aanstaande informele bijeenkomst waarbij je een groot deel van onze vrienden persoonlijk leert kennen.

  • Laagdrempelig

    Bij ons geen snelle deals, maatpakken of hoge instapprijzen. Voor 125 euro per jaar ben je vriend en krijg je een mooie mix aan activiteiten voorgeschoteld. Je hoeft ook niet via iemand aangedragen te worden. Wil je het verhaal eerst eens persoonlijk horen? Neem dan contact op met één van onze bestuursleden.

Van, voor en door zelfstandige ondernemers

SoestNetwerkt is een netwerk van, voor en door zelfstandige ondernemers in Soest en directe omgeving. We organiseren maandelijks leerzame en gezellige activiteiten met als doel om de onderlinge samenwerking en kennisuitwisseling tussen lokale ondernemers te versterken.

Ontdek ons netwerk en kom eens persoonlijk kennismaken tijdens een van onze activiteiten. Je bent van harte welkom!

40+Ingeschreven
leden

10Evenementen
per jaar

2+Bedrijfsbezoeken
per jaar