Sfeerimpressie: Avondje theatersport met Retourtje Vooruit – februari 2023


Hoe minder je nadenkt, hoe spontaner en creatiever je wordt. Die wijze raad kregen de deelnemers mee die zich hadden opgegeven voor de theatersportavond voor en door vrienden van SoestNetwerkt. En dat werkte, getuige de sterke verhalen en maffe typetjes op het podium.

De eerste tien minuten voelde het wat onwennig, ter plekke iets verzinnen om te zeggen of te doen. Maar daarna ging alle schroom overboord. De een was plotseling kandidaat in een datingshow, de ander een beroemde bestsellerauteur van een boeketroman… of was het nou een kinderboek? Het was smullen geblazen, voor publiek en acteurs.

Het was voor de derde keer dat vrienden van SoestNetwerkt konden ruiken aan en proeven van theatersport. Dit jaar werd de avond georganiseerd door SoestNetwerkt-vriend René Moraal en Natasja van Voorst, theatersporters van het eerste uur. Ze werden ondersteund door andere leden van theatersportgroep Retourtje Vooruit, die als toetje nog even in de huid kropen van de zorgzame pater familias Bert, de zenuwachtige secretaresse Anita en de woeste hobbelpaard-bouwer Albertus van familiebedrijf ‘Het houten paard’. Ze speelden daarbij elkaars stemmen, een dubbele improvisatie dus.

Theatersport

Theatersport is een vorm van improvisatie waarbij twee teams -doorgaans een thuis- en uitspelend team – elkaar uitdagen via games. Een game is een klein stukje, volledig geïmproviseerd theater. Er zijn wel 100 verschillende games. Suggesties voor bijvoorbeeld de personages, hun relatie tot elkaar en de situatie, komen van het publiek.

Retourtje Vooruit

Theatersportgroep Retourtje Vooruit werd tien jaar geleden opgericht door René Moraal en Natasja van Voorst. De groep, met twaalf enthousiaste leden, verzorgt regelmatig improvisatieavonden en optredens. Het volgende optreden is vrijdagavond 3 maart 2023 in Artishock.
En voor de liefhebbers: Retourtje Vooruit heeft nog plek voor nieuw theatertalent! Geïnteresseerd? Klik hier

Foto’s bekijken

Bekijk hier de foto’s van de theatersportavond, gemaakt door fotografe en SoestNetwerkt-vriend Ilona van Egdom.

Agenda 2023

Benieuwd welke evenementen SoestNetwerkt nog meer op het programma heeft voor 2023? Klik hier.

Deel dit bericht

Bekijk meer nieuws

Actueel

Sfeerimpressie: Deeleconomie, van bezit naar gebruik

Van auto tot opslagruimte Delen = vermenigvuldigen Van klusspullen en spellen tot maaltijden, auto’s en vakantiehuizen. De…

Spotlight vriend

In the spotlight: Wim Turksma

Wim Turksma, interim manager IT en Agile, (team)coach, trainer en docent 1. Waar kom je vandaan? ‘Ik…

Spotlight vriend

In the spotlight: Dennis Neele

Dennis Neele: OneBreath business Waar kom je vandaan? ‘Ik kom uit Breukelen en woon sinds kort in…

Word ook vriend van Soest Netwerkt en geniet van de voordelen

Meer informatie
  • Lokaal

    Soest en directe omgeving. Zo lokaal is onze schaal. Ondernemers uit dezelfde omgeving die elkaar inspireren. Een ‘avondje SoestNetwerkt’ leert je al snel de grote diversiteit aan ondernemers en dorpsgenoten kennen. Een aanrader!

  • Persoonlijk

    Als je vriend wordt van ons netwerk heten we je persoonlijk welkom en vertellen we je uitgebreid over de voordelen en onze jaarlijkse activiteiten. Daarna zien we je graag op een aanstaande informele bijeenkomst waarbij je een groot deel van onze vrienden persoonlijk leert kennen.

  • Laagdrempelig

    Bij ons geen snelle deals, maatpakken of hoge instapprijzen. Voor 125 euro per jaar ben je vriend en krijg je een mooie mix aan activiteiten voorgeschoteld. Je hoeft ook niet via iemand aangedragen te worden. Wil je het verhaal eerst eens persoonlijk horen? Neem dan contact op met één van onze bestuursleden.

Van, voor en door zelfstandige ondernemers

SoestNetwerkt is een netwerk van, voor en door zelfstandige ondernemers in Soest en directe omgeving. We organiseren maandelijks leerzame en gezellige activiteiten met als doel om de onderlinge samenwerking en kennisuitwisseling tussen lokale ondernemers te versterken.

Ontdek ons netwerk en kom eens persoonlijk kennismaken tijdens een van onze activiteiten. Je bent van harte welkom!

40+Ingeschreven
leden

10Evenementen
per jaar

2+Bedrijfsbezoeken
per jaar