In the spotlight: Gerda Spruit


Gerda Spruit: Olie voor je ziel
Massage en het versterken van je lichaamsbewustwording, waardoor je meer bij jezelf komt

Waar kom je vandaan?
‘Ik ben in Naarden geboren en via een rondje door Nederland in 2000 in Soest beland, dus voor mijn gevoel een beetje terug naar mijn roots. Inmiddels heb ik hier echt wortel geschoten. Heel leuk om mensen tegen te komen en te beseffen dat ik ze nog ken van de crèche van mijn kinderen. Als ik de snelweg afrijd en de bossen in, dan ben ik blij dat ik hier thuis ben.’

Wanneer ben je voor jezelf begonnen, en waarom?
‘In 1998 ben ik voor mezelf begonnen als freelance assessment-psycholoog. Ik had de behoefte aan vrijheid, wilde mijn eigen agenda indelen en vooral een professional zijn. De eindeloze vergaderingen op het werk vond ik vervelend. Destijds was er genoeg werk, dus ik hoefde alleen maar de telefoon te beantwoorden om voldoende inkomsten te krijgen. Handig, als alleenstaande moeder met twee kinderen.’

Vertel eens iets meer over je bedrijf (wat doe je, voor wie, ambities)
‘Inmiddels ben ik via coaching uitgekomen op mijn huidige pad: mensen helpen om meer verbinding tussen hun hoofd en hun lijf te ervaren. Sinds 11 jaar ben ik masseur. Ik noem mezelf tegenwoordig lichaamsgericht werkend psycholoog, op arbeidsgebied. Mensen met een burn-out, of lichamelijke klachten, of die om andere redenen geïnteresseerd zijn in de relatie tussen lijf en geest kunnen bij mij terecht.’

Waar liggen de grootste uitdagingen in je werk? Hoe ga je hiermee om?
‘Ik voel me nog steeds niet echt een ondernemer en mag van mezelf meer op de voorgrond treden: mensen laten weten wat ik doe en hoe ik ze kan helpen, ook in een meer zakelijke setting. Desondanks komt mijn massagepraktijk ineens van de grond, mensen weten me steeds beter te vinden en komen bij me terug!’

Wat doe je naast je werk? (sport, hobby’s, kinderen, kleinkinderen etc.)
‘Mijn jongste dochter vliegt uit. Ze heeft een flat gevonden samen met een vriendin en haar kamer heeft een open verbinding met de woonkamer. We maken samen een schuifdeur om de ruimtes op te delen. Klussen is een grote hobby van me, dus dat komt nu goed van pas. Daarnaast ben ik actief als vrijwilliger in de boomgaard/kwekerij tegenover Paleis Soestdijk. Daar ontwikkelen we met nu zo’n 26 mensen een mooie, duurzame en eetbare tuin. Er staan fruit- en notenbomen, er is een moestuin, en we kijken welke planten verder nuttig zijn voor ons én de natuur. Heerlijk. Tijd om cello te spelen heb ik nu helaas even niet zoveel, dus dat staat op een laag pitje.’

Waarom ben je lid van SoestNetwerkt? Waarover ben je enthousiast?
‘Ik ben destijds lid geworden om meer mensen te leren kennen en inspiratie op te doen bij andere ondernemers. Maar door drukte, mantelzorg bij mijn moeder – heel fijn dat ze nu hier in Soest woont – ben ik hier de afgelopen jaren echter weinig aan toegekomen. De komende tijd hoop ik jullie vaker te zien, want het contact en ook de inhoud van de avonden blijft fijn.’

Welk advies heb je voor je vrienden van SoestNetwerkt?
‘Wees minder bescheiden dan ik en ga gewoon aan de slag met wat je kan. Zorg dat mensen je leren kennen en elkaar over jouw werk kunnen vertellen. En vooral: zorg goed voor jezelf. Neem voldoende rust, haal eens een keer wat dieper adem en neem daar de tijd voor. Geniet van de natuur en boek een massage!

www.olievoorjeziel.nl

Bekijk het profiel van Gerda Spruit

Gerda Spruit - Olie voor je ziel
Olie voor je ziel

Gerda Spruit

Massage en het versterken van je lichaamsbewustwording, waardoor je meer bij jezelf komt. Ook stoelmassage bij bedrijven.

Gerda Spruit - Olie voor je ziel
Olie voor je ziel

Gerda Spruit

Deel dit bericht

Bekijk meer nieuws

Spotlight vriend

José Muis in the spotlight

In the spotlight: José Muis A&O psycholoog, vertrouwenspersoon en bedrijfsmaatschappelijk werker bij H&M advies en Emergenz Waar…

Spotlight vriend

In the spotlight: Mark Helmink

Mark Helmink: Essentieplein       Waar kom je vandaan? ‘Ik ben geboren en getogen in Drempt,…

Evenement

Sfeerimpressie: Hoe manage je een crisis

Op missie: hoe manage je een crisis? Structuur aanbrengen in de chaos. Dat is het geheim achter…

Evenement

Sfeerimpressie: Op stap met de schaapsherders

Vrijdag 1 september 2023 Op stap met de schaapsherders Geruisloos en soepel, als een geoliede machine. Zo…

Word ook vriend van Soest Netwerkt en geniet van de voordelen

Meer informatie
  • Lokaal

    Soest en directe omgeving. Zo lokaal is onze schaal. Ondernemers uit dezelfde omgeving die elkaar inspireren. Een ‘avondje SoestNetwerkt’ leert je al snel de grote diversiteit aan ondernemers en dorpsgenoten kennen. Een aanrader!

  • Persoonlijk

    Als je vriend wordt van ons netwerk heten we je persoonlijk welkom en vertellen we je uitgebreid over de voordelen en onze jaarlijkse activiteiten. Daarna zien we je graag op een aanstaande informele bijeenkomst waarbij je een groot deel van onze vrienden persoonlijk leert kennen.

  • Laagdrempelig

    Bij ons geen snelle deals, maatpakken of hoge instapprijzen. Voor 125 euro per jaar ben je vriend en krijg je een mooie mix aan activiteiten voorgeschoteld. Je hoeft ook niet via iemand aangedragen te worden. Wil je het verhaal eerst eens persoonlijk horen? Neem dan contact op met één van onze bestuursleden.

Van, voor en door zelfstandige ondernemers

SoestNetwerkt is een netwerk van, voor en door zelfstandige ondernemers in Soest en directe omgeving. We organiseren maandelijks leerzame en gezellige activiteiten met als doel om de onderlinge samenwerking en kennisuitwisseling tussen lokale ondernemers te versterken.

Ontdek ons netwerk en kom eens persoonlijk kennismaken tijdens een van onze activiteiten. Je bent van harte welkom!

40+Ingeschreven
leden

10Evenementen
per jaar

2+Bedrijfsbezoeken
per jaar