Sfeerimpressie: Pimp je LinkedIn-profiel


Pimp je Linkedin-profiel

Wees compleet, concreet en actueel. Daarmee heb je het recept in handen voor een succesvol LinkedIn-profiel, zo luidde de boodschap tijdens de SoestNetwerkt-workshop op 26 maart 2024. De avond werd verzorgd door socialmedia-trainer Judith de Pagter.

Succes op het socialmedia-kanaal LinkedIn begint met onderhoud, aldus De Pagter. ‘Het is belangrijk dat je profiel up-to-date is, met een heldere beschrijving van de ervaring die je hebt opgedaan als professional en de opleidingen die je hebt gevolgd. En met actuele content, bijvoorbeeld in de vorm van artikelen die je hebt geschreven of video’s die je hebt gemaakt.’

Aanbevelingen

Bij een actueel profiel horen ook aanbevelingen. ‘Zo’n drie tot vier nieuwe per jaar – zeg gemiddeld 1 per kwartaal – is gebruikelijk voor een ondernemer,’ illustreerde Judith. Een aanbeveling kun je alleen vragen aan een eerstegraads connectie. Je zoekt het profiel van degene van wie je graag een aanbeveling krijgt en klikt op het knopje MEER. Daar vind je als vierder optie ‘Om een aanbeveling vragen’. ‘De rest wijst zich vanzelf.’

Social Selling Index

Maar met een actueel profiel ben je er nog niet. ‘Een hoge LinkedIn Social Selling Index-score (SSI) is ook van belang,’ zo benadrukte de socialmedia-trainer.

LinkedIn meet deze score aan de hand van vier criteria:

 1. Je professionele merk – onder andere een goed ingevuld LinkedIn profiel is hiervoor belangrijk;
 2. Of je verbonden bent met de juiste personen – zoeken hiervoor op bedrijven en dan op medewerkers;
 3. Het uitwisselen van informatie – hiervoor kun je lid worden van groepen en leden van de groep helpen, zelf communiceren op LinkedIn en content van anderen verder brengen;
 4. Het opbouwen van relaties opbouwen – onder andere door een actieve netwerker zijn en pro actief nieuwe contacten uitnodigen.

De workshop smaakte naar meer: meerdere deelnemers schreven zich in voor een vervolgcursus, wederom verzorgd door Judith.

Over Judith de Pagter

Judith de Pagter helpt vanuit haar bedrijf desocialmediatraining.nl ondernemers moeiteloos LinkedIn in te zetten. Haar klanten werken vooral in de zakelijke dienstverlening, in creatieve beroepen, het onderwijs of de gezondheidszorg. Judith verzorgt ook trainingen in het gebruik van andere socialmedia-kanalen, zoals Facebook.

Website
LinkedIn

 

Deel dit bericht

Bekijk meer nieuws

Spotlight vriend

In the spotlight: Jort Schulting

Performance Coach Sinds wanneer woon je in Soest? ‘Sinds 2008 woon ik samen met mijn vrouw Tanja…

Spotlight vriend

In the spotlight: Alex Hogeweg

Alex Hogeweg, technisch-juridisch adviseur bij Creavinci 1. Waar kom je vandaan? ‘Ik ben geboren en getogen in…

Geen categorie

Sfeerimpressie: Wandelen over vliegbasis Soesterberg

Wandelen over vliegbasis Soesterberg Ruim honderd bijensoorten. Veldleeuweriken en andere zeldzame vogels en insecten. En verspreid over…

Word ook vriend van Soest Netwerkt en geniet van de voordelen

Meer informatie
 • Lokaal

  Soest en directe omgeving. Zo lokaal is onze schaal. Ondernemers uit dezelfde omgeving die elkaar inspireren. Een ‘avondje SoestNetwerkt’ leert je al snel de grote diversiteit aan ondernemers en dorpsgenoten kennen. Een aanrader!

 • Persoonlijk

  Als je vriend wordt van ons netwerk heten we je persoonlijk welkom en vertellen we je uitgebreid over de voordelen en onze jaarlijkse activiteiten. Daarna zien we je graag op een aanstaande informele bijeenkomst waarbij je een groot deel van onze vrienden persoonlijk leert kennen.

 • Laagdrempelig

  Bij ons geen snelle deals, maatpakken of hoge instapprijzen. Voor 125 euro per jaar ben je vriend en krijg je een mooie mix aan activiteiten voorgeschoteld. Je hoeft ook niet via iemand aangedragen te worden. Wil je het verhaal eerst eens persoonlijk horen? Neem dan contact op met één van onze bestuursleden.

Van, voor en door zelfstandige ondernemers

SoestNetwerkt is een netwerk van, voor en door zelfstandige ondernemers in Soest en directe omgeving. We organiseren maandelijks leerzame en gezellige activiteiten met als doel om de onderlinge samenwerking en kennisuitwisseling tussen lokale ondernemers te versterken.

Ontdek ons netwerk en kom eens persoonlijk kennismaken tijdens een van onze activiteiten. Je bent van harte welkom!

40+Ingeschreven
leden

10Evenementen
per jaar

2+Bedrijfsbezoeken
per jaar