Ondernemers helpen ondernemers: Heb je een hulpvraag, bied je hulp aan of wil je jouw initiatief onder de aandacht brengen? soestvoorsoest.nl

Harold van Bourgondiën in the spotlight


Soest Netwerkt Spotlight

Harold van Bourgondiën
Ik ben geboren in Noordwijk. Destijds een gezellige badplaats, maar inmiddels wel wat sfeerlozer geworden door alle grote hotels op de boulevard. Inmiddels woon ik alweer bijna 30 jaar in Soest. We zijn hier komen wonen omdat Soest een treinstation (3 zelfs) had en ik toen bij de NS in Utrecht ging werken.

Waar startte jouw loopbaan?
Afgezien van bijbaantjes op de universiteit, ben ik na mijn studie fiscale economie eerst werkzaam geweest als belastingadviseur bij het tegenwoordige PWC, daarna heb ik verder geleerd als accountant en ben ik bij diverse accountantskantoren in het MKB werkzaam geweest. Een jaar of 20 geleden ben ik voor mezelf begonnen. Letterlijk op de zolder van ons huis, met een groepje klanten overgenomen van mijn laatste werkgever. Daarna heb ik enkele samenwerkingen met andere accountants gehad, maar inmiddels sinds een jaar of 10 lekker weer voor mij zelf met 2 werknemers, waarvan één mijn zoon.

Je zoon zorgt voor ‘van vader op zoon’; jij ook?
Mijn vader zat in de mode. Hij had een eigen winkel in herenkleding, dus als zoon heb ik geen ervaring in hetzelfde vak als mijn vader. Maar één van mijn drie kinderen werkt nu al wel een paar jaar bij mij op kantoor als belastingmedewerker. Dat is erg leuk, al schieten we zo nu en dan in de oude rolpatronen van ouder – kind, maar daar kunnen we inmiddels aardig overheen stappen.

Wanneer heb je een jubileum te vieren?
Als zelfstandige op 1 juni 2021, namelijk mijn 20-jarig jubileum als zelfstandig accountant/belastingadviseur.

Waarom zit je in het bestuur van SN?
Ik ben gevraagd om Jelle Baak, die al vanaf het begin de penningmeester van Soest Netwerkt was, op te volgen. Omdat ik al eerder in een commissie (evenementen) van SN heb gezeten en ik het leuk vind om met elkaar de positie van zzp-ers in Soest te versterken, heb ik daarop “ja” gezegd. Het is leuk om ook op een andere manier met je vak bezig te kunnen zijn.

Je bent Francofiel
Nou, je moet niet overdrijven, maar Frankrijk vind ik inderdaad een heerlijk land en de taal mooi en de prioriteit van de Fransen voor de maaltijd het nastreven waard J. Meezingen doe ik, tot grote ergernis van mijn vrouw, inderdaad graag. Frans eten vind ik heerlijk, maar thuis eten we vooral vegetarisch, dus dat wordt dan iets minder Frans. Een wijnkelder kan ik niet opbouwen, want de wijn is alweer op, voordat ik die goed en wel weggelegd heb. Daarnaast probeer ik ook de Franse radio een beetje te volgen en elk jaar naar Frankrijk op vakantie te gaan. Alleen is mijn vrouw fan van Oostenrijk, dus we proberen het land netjes om de beurt te plannen.

Wat zijn je hobby’s, liefhebberijen?
Ik houd van koken, muziek en aikido als sport. Helaas heb ik niet zoveel tijd en kan ik maar beperkt mijn hobby’s beoefenen.

Je rijdt motor. Wat brengt dit jou?
Gevoel van vrijheid. Het is een cliché, maar toch speelt dat mee. Daarnaast heb ik ook een positief gevoel dat ik tenminste niet bijdraag aan het fileleed op de weg. Tenslotte helpt het me om toch op tijd op mijn bestemming te komen, ondanks dat ik vaak te laat vertrek.

Als ik later oud ben, dan ……
hoop ik nog actief midden in de maatschappij te kunnen staan en me daarbij nog nuttig kan maken voor de mensen om me heen.

Wat zouden de Vrienden over jou mogen weten, waar ik niet naar vraag?
Dat het werk als accountant/boekhouder/belastingadviseur niet saai is, omdat je altijd en vooral te maken hebt met de ondernemer achter de administratie. Soms zelfs met het hele gezin van de ondernemer. Je deelt vaak lief en leed.  Vaktechnisch gezien is het adviseringsgebied erg breed en kwalitatief hoogwaardig. Helaas kunnen wij geen gelikt artikel verkopen, dus de klant kan meestal maar beperkt inschatten hoeveel tijd en/of kennis een advies kost. Dus goede communicatie is erg belangrijk.

 

Bekijk het profiel van Harold van Bourgondiën

Harold van Bourgondiën - Van Bourgondiën Accountancy & Advies
Van Bourgondiën Accountancy & Advies

Harold van Bourgondiën

Accountant, belastingadviseur, boekhouder voor het mkb en de zzp-er.

Harold van Bourgondiën - Van Bourgondiën Accountancy & Advies
Van Bourgondiën Accountancy & Advies

Harold van Bourgondiën

Deel dit bericht

Bekijk meer nieuws

Ondernemers SoestNetwerkt in de krant
Soest Netwerkt

Ondernemers SoestNetwerkt in de krant

Wat drijft stemcoach en zangeres Maroesjka Vermolen en podotherapeute Ilse Beckers van Maiown als ondernemer? Ze vertelden hun verhaal november 2021 in de Soester Courant.

Boekhandel van de Ven - Bedrijfsbezoek
Bedrijfsbezoek

Boeken verkopen in tijden van e-commerce

Hoe blijf je als boekwinkel succesvol in tijden van ontlezing en e-commerce? En wat kun jij als ondernemer daarvan leren? Je hoort het tijdens een bezoek van SoestNetwerkt aan Boekhandel Van de Ven. Maandag 18 oktober was er een bedrijfsbezoek vanuit Soest Netwerkt bij Boekhandel van de Ven op Soest Zuid. Eigenaar Ingrid Davelaar neemt ons mee terug in de geschiedenis van dit iconische bedrijf. Boekhandel Van de Ven bestaat al sinds 1930 en is inmiddels een begrip in Soest en omgeving. De winkel heeft door de jaren heen veel bekende schrijvers – van Jan Wolkers tot Kees van Kooten - verwelkomd voor signeersessies en leverde boeken aan onder meer Prins Bernhard senior. Van elkaar leren Davelaar kijkt tijdens het bedrijfsbezoek ook vooruit: welke kansen en uitdagingen biedt het boekenvak anno 2021 en hoe speelt zij hier op in? Wat kunnen we als ondernemers van elkaar leren? Na afloop van de presentatie is er volop ruimte voor vragen, discussie en netwerken. Foto's bedrijfsbezoek [gallery columns="1" size="large" link="none" ids="490,491,492,493"]

Ondernemersdoolhof
Evenement

Kick-off intervisie SoestNetwerkt

Kick-off intervisie SoestNetwerkt Wat zijn je doelen voor het komende jaar? Hoe zien klanten jou als ondernemer? En wat doe je aan marketing en social media? Er kwamen prikkelende vragen voorbij tijdens het Ondernemersdoolhof https://www.bureau-wat.nl/ondernemersdoolhof-spel/, het spel dat deelnemers speelden tijdens de kick-off van de SoestNetwerkt intervisie. Het spel, ontwikkeld door ondernemerscoach Hilde van den Heuvel en daagt ondernemers uit om na te denken over hun doelen, ambities en actief. En het helpt ook om elkaar onderling beter te leren kennen. Zelfgekozen vraagstukken Begin 2022 vindt de volgende intervisiebijeenkomst van SoestNetwerkt plaats. Deelnemers gaan dan in kleine groepjes aan de slag met zelfgekozen vraagstukken uit de praktijk. Ondernemersdoolhof De deelnemers aan de kick-off waren razend enthousiast over het Ondernemersdoolhof. Dit spel zal bij de intervisie dan ook zeker terugkomen. Video-impressie 

Word ook vriend van Soest Netwerkt en geniet van de voordelen

Meer informatie
  • Lokaal

    Soest en directe omgeving. Zo lokaal is onze schaal. Ondernemers uit dezelfde omgeving die elkaar inspireren. Een ‘avondje Soest Netwerkt’ leert je al snel de grote diversiteit aan ondernemers en dorpsgenoten kennen. Een aanrader!

  • Persoonlijk

    Als je vriend wordt van ons netwerk heten we je persoonlijk welkom en vertellen we je uitgebreid over de voordelen en onze jaarlijkse activiteiten. Daarna zien we je graag op een aanstaande informele bijeenkomst waarbij je een groot deel van onze vrienden persoonlijk leert kennen.

  • Laagdrempelig

    Bij ons geen snelle deals, maatpakken of hoge instapprijzen. Voor 125 euro per jaar ben je vriend en krijg je een mooie mix aan activiteiten voorgeschoteld. Je hoeft ook niet via iemand aangedragen te worden. Wil je het verhaal eerst eens persoonlijk horen? Neem dan contact op met één van onze bestuursleden.

Van, voor en door zelfstandige ondernemers

Soest Netwerkt is een netwerk van, voor en door zelfstandige ondernemers in Soest en directe omgeving. We organiseren maandelijks leerzame en gezellige activiteiten met als doel om de onderlinge samenwerking en kennisuitwisseling tussen lokale ondernemers te versterken.

Ontdek ons netwerk en kom eens persoonlijk kennismaken tijdens een van onze activiteiten. Je bent van harte welkom!

70+Ingeschreven
leden

10Evenementen
per jaar

2+Bedrijfsbezoeken
per jaar