Harold van Bourgondiën in the spotlight


Soest Netwerkt Spotlight

Harold van Bourgondiën
Ik ben geboren in Noordwijk. Destijds een gezellige badplaats, maar inmiddels wel wat sfeerlozer geworden door alle grote hotels op de boulevard. Inmiddels woon ik alweer bijna 30 jaar in Soest. We zijn hier komen wonen omdat Soest een treinstation (3 zelfs) had en ik toen bij de NS in Utrecht ging werken.

Waar startte jouw loopbaan?
Afgezien van bijbaantjes op de universiteit, ben ik na mijn studie fiscale economie eerst werkzaam geweest als belastingadviseur bij het tegenwoordige PWC, daarna heb ik verder geleerd als accountant en ben ik bij diverse accountantskantoren in het MKB werkzaam geweest. Een jaar of 20 geleden ben ik voor mezelf begonnen. Letterlijk op de zolder van ons huis, met een groepje klanten overgenomen van mijn laatste werkgever. Daarna heb ik enkele samenwerkingen met andere accountants gehad, maar inmiddels sinds een jaar of 10 lekker weer voor mij zelf met 2 werknemers, waarvan één mijn zoon.

Je zoon zorgt voor ‘van vader op zoon’; jij ook?
Mijn vader zat in de mode. Hij had een eigen winkel in herenkleding, dus als zoon heb ik geen ervaring in hetzelfde vak als mijn vader. Maar één van mijn drie kinderen werkt nu al wel een paar jaar bij mij op kantoor als belastingmedewerker. Dat is erg leuk, al schieten we zo nu en dan in de oude rolpatronen van ouder – kind, maar daar kunnen we inmiddels aardig overheen stappen.

Wanneer heb je een jubileum te vieren?
Als zelfstandige op 1 juni 2021, namelijk mijn 20-jarig jubileum als zelfstandig accountant/belastingadviseur.

Waarom zit je in het bestuur van SN?
Ik ben gevraagd om Jelle Baak, die al vanaf het begin de penningmeester van Soest Netwerkt was, op te volgen. Omdat ik al eerder in een commissie (evenementen) van SN heb gezeten en ik het leuk vind om met elkaar de positie van zzp-ers in Soest te versterken, heb ik daarop “ja” gezegd. Het is leuk om ook op een andere manier met je vak bezig te kunnen zijn.

Je bent Francofiel
Nou, je moet niet overdrijven, maar Frankrijk vind ik inderdaad een heerlijk land en de taal mooi en de prioriteit van de Fransen voor de maaltijd het nastreven waard J. Meezingen doe ik, tot grote ergernis van mijn vrouw, inderdaad graag. Frans eten vind ik heerlijk, maar thuis eten we vooral vegetarisch, dus dat wordt dan iets minder Frans. Een wijnkelder kan ik niet opbouwen, want de wijn is alweer op, voordat ik die goed en wel weggelegd heb. Daarnaast probeer ik ook de Franse radio een beetje te volgen en elk jaar naar Frankrijk op vakantie te gaan. Alleen is mijn vrouw fan van Oostenrijk, dus we proberen het land netjes om de beurt te plannen.

Wat zijn je hobby’s, liefhebberijen?
Ik houd van koken, muziek en aikido als sport. Helaas heb ik niet zoveel tijd en kan ik maar beperkt mijn hobby’s beoefenen.

Je rijdt motor. Wat brengt dit jou?
Gevoel van vrijheid. Het is een cliché, maar toch speelt dat mee. Daarnaast heb ik ook een positief gevoel dat ik tenminste niet bijdraag aan het fileleed op de weg. Tenslotte helpt het me om toch op tijd op mijn bestemming te komen, ondanks dat ik vaak te laat vertrek.

Als ik later oud ben, dan ……
hoop ik nog actief midden in de maatschappij te kunnen staan en me daarbij nog nuttig kan maken voor de mensen om me heen.

Wat zouden de Vrienden over jou mogen weten, waar ik niet naar vraag?
Dat het werk als accountant/boekhouder/belastingadviseur niet saai is, omdat je altijd en vooral te maken hebt met de ondernemer achter de administratie. Soms zelfs met het hele gezin van de ondernemer. Je deelt vaak lief en leed.  Vaktechnisch gezien is het adviseringsgebied erg breed en kwalitatief hoogwaardig. Helaas kunnen wij geen gelikt artikel verkopen, dus de klant kan meestal maar beperkt inschatten hoeveel tijd en/of kennis een advies kost. Dus goede communicatie is erg belangrijk.

 

Bekijk het profiel van Harold van Bourgondiën

Harold van Bourgondiën - Van Bourgondiën Accountancy & Advies
Van Bourgondiën Accountancy & Advies

Harold van Bourgondiën

Accountant, belastingadviseur, boekhouder voor het mkb en de zzp-er.

Harold van Bourgondiën - Van Bourgondiën Accountancy & Advies
Van Bourgondiën Accountancy & Advies

Harold van Bourgondiën

Deel dit bericht

Bekijk meer nieuws

Bedrijfsbezoek

Connecting with care: bedrijfsbezoek Soest Medical Group

Van Australië tot Alaska: medisch personeel over de hele wereld werkt met de zelfklevende tape van Soest…

Spotlight vriend

Ilona van Egdom in the spotlight

Ik ben een geboren en getogen Soesterse. Ik heb het hier enorm naar mijn zin, en ik hecht…

Spotlight vriend

Lisette de Jong in the spotlight

In 2006 ben ik min of meer per toeval in Soest terechtgekomen. We woonden in een oude…

Word ook vriend van Soest Netwerkt en geniet van de voordelen

Meer informatie
  • Lokaal

    Soest en directe omgeving. Zo lokaal is onze schaal. Ondernemers uit dezelfde omgeving die elkaar inspireren. Een ‘avondje SoestNetwerkt’ leert je al snel de grote diversiteit aan ondernemers en dorpsgenoten kennen. Een aanrader!

  • Persoonlijk

    Als je vriend wordt van ons netwerk heten we je persoonlijk welkom en vertellen we je uitgebreid over de voordelen en onze jaarlijkse activiteiten. Daarna zien we je graag op een aanstaande informele bijeenkomst waarbij je een groot deel van onze vrienden persoonlijk leert kennen.

  • Laagdrempelig

    Bij ons geen snelle deals, maatpakken of hoge instapprijzen. Voor 125 euro per jaar ben je vriend en krijg je een mooie mix aan activiteiten voorgeschoteld. Je hoeft ook niet via iemand aangedragen te worden. Wil je het verhaal eerst eens persoonlijk horen? Neem dan contact op met één van onze bestuursleden.

Van, voor en door zelfstandige ondernemers

SoestNetwerkt is een netwerk van, voor en door zelfstandige ondernemers in Soest en directe omgeving. We organiseren maandelijks leerzame en gezellige activiteiten met als doel om de onderlinge samenwerking en kennisuitwisseling tussen lokale ondernemers te versterken.

Ontdek ons netwerk en kom eens persoonlijk kennismaken tijdens een van onze activiteiten. Je bent van harte welkom!

40+Ingeschreven
leden

10Evenementen
per jaar

2+Bedrijfsbezoeken
per jaar