Bas de Haas in the spotlight


Bas de Haas

Ik ben geboren in Utrecht en woon eigenlijk al mijn hele leven in Soest, sinds ik 1,5 jaar oud was.

Altijd ZP-er geweest?

‘Nee, op mijn 42ste– dat was in 2002 – was ik het internationaal voor Amerikaanse bedrijven werken opeens zat. Ik heb toen abrupt ontslag genomen en ben vanaf dat moment als ZP-er door gegaan. Kort daarvoor had ik een coaching-opleiding gedaan van in totaal zo’n drie jaar die mijn ogen richting gezin en de mensen om mij heen flink geopend heeft. De coaching -naast mijn technische (werktuigbouwkunde) en commerciële achtergrond (NIMA) – gaf mij een bruikbare variatie aan inzichten om verschillende dingen aan te pakken en/of aan te sturen.’

Jouw jubilea?

‘Ik hang niet zo aan dat soort mijlpalen, en voor mij mag je voor elke dag dat je gezond bent en het naar je zin hebt de vlag uit steken.’

Waar sta je nu in je werk?

‘Mijn bezigheden ontwikkelen zich naar projectmanagement waarbij ik gericht ben op hoe de mensen acteren en zich verhouden, daar zit volgens mij altijd de sleutel als dingen stroef lopen of niet gebeuren. En intussen ben ik via Sales/Techniek, werken met mensen (Stichting Het Honk), projecten aansturen in wat ik noem mijn vierde carrière aangekomen. Ik ben sinds eind 2019 elke week bezig met de energietransitie, het ondersteunen van ondernemers in het verduurzamen van hun gebouwen. Het netwerken, bruggen bouwen, oplossingen zoeken en mensen bij elkaar brengen en daarmee CO2-uitstoot reduceren vind ik interessant. Hier komen alle ingrediënten samen waar ik blij van word! Naast het lijvige Energie Transitie project doe ik het beheer van de Soester bedrijven terreinen, activiteiten die veelal in elkaars verlengde liggen.’

Je bent al weer 3,5 jaar  lid van SN. Wat biedt het jou?

‘Ik ben lid van SN sinds oktober 2018. Het zijn gezellige bijeenkomsten waar altijd wel iets uitkomt, Ik vind het vooral leuk om met een groep mensen die door hun ZP positie al dingen delen in de avond regelmatig een activiteit te hebben die niet doorsnee is en waarbij we op een ontspannen manier andere kanten van ons zelf kunnen laten zien, relaxed, met humor en plezier.’

Wat zijn je liefhebberijen?

‘Motor rijden en een beetje sleutelen. Koken, gezelligheid met vrienden, in de tuin werken, met hout hobbyen, klussen in huis.’

Als ik later oud ben, dan …

ben ik nog steeds fit – door het sporten -, maak ik leuke reisjes met vrienden, vrouw, kinderen, woon ik aan het water (ja ja, het hoofdstuk Soest kan zo maar eindigen). En geniet ik van mooie etentjes. Uiteraard blijf ik klussen en ben ik actief in een baan of vrijwilligerswerk.’

Wat zouden de Vrienden over jou mogen weten, waar ik niet naar vraag?

‘Dat ik het moeilijk vind om voor administratieve taken te gaan zitten en de rust te nemen om ze in een keer af te maken. Dat ik een generalist ben die het moeilijk vind om een propositie uit te laten gaan, omdat ik dan denk dat ik andere dingen die ik ook kan, uitsluit. En dat ik pas in de laatste jaren grip begin te krijgen op mijn hyper-alerte manier van door het leven gaan.’

Bekijk het profiel van Bas de Haas

Bas de Haas - CCMD
CCMD

Bas de Haas

Interim manager in de rol van Projectleider, coach, trainer, adviseur, General manager, Sales Manager.

Bekijk meer nieuws

Bedrijfsbezoek

Connecting with care: bedrijfsbezoek Soest Medical Group

Van Australië tot Alaska: medisch personeel over de hele wereld werkt met de zelfklevende tape van Soest…

Spotlight vriend

Ilona van Egdom in the spotlight

Ik ben een geboren en getogen Soesterse. Ik heb het hier enorm naar mijn zin, en ik hecht…

Spotlight vriend

Lisette de Jong in the spotlight

In 2006 ben ik min of meer per toeval in Soest terechtgekomen. We woonden in een oude…

Word ook vriend van Soest Netwerkt en geniet van de voordelen

Meer informatie
  • Lokaal

    Soest en directe omgeving. Zo lokaal is onze schaal. Ondernemers uit dezelfde omgeving die elkaar inspireren. Een ‘avondje SoestNetwerkt’ leert je al snel de grote diversiteit aan ondernemers en dorpsgenoten kennen. Een aanrader!

  • Persoonlijk

    Als je vriend wordt van ons netwerk heten we je persoonlijk welkom en vertellen we je uitgebreid over de voordelen en onze jaarlijkse activiteiten. Daarna zien we je graag op een aanstaande informele bijeenkomst waarbij je een groot deel van onze vrienden persoonlijk leert kennen.

  • Laagdrempelig

    Bij ons geen snelle deals, maatpakken of hoge instapprijzen. Voor 125 euro per jaar ben je vriend en krijg je een mooie mix aan activiteiten voorgeschoteld. Je hoeft ook niet via iemand aangedragen te worden. Wil je het verhaal eerst eens persoonlijk horen? Neem dan contact op met één van onze bestuursleden.

Van, voor en door zelfstandige ondernemers

SoestNetwerkt is een netwerk van, voor en door zelfstandige ondernemers in Soest en directe omgeving. We organiseren maandelijks leerzame en gezellige activiteiten met als doel om de onderlinge samenwerking en kennisuitwisseling tussen lokale ondernemers te versterken.

Ontdek ons netwerk en kom eens persoonlijk kennismaken tijdens een van onze activiteiten. Je bent van harte welkom!

40+Ingeschreven
leden

10Evenementen
per jaar

2+Bedrijfsbezoeken
per jaar