Connecting with care: bedrijfsbezoek Soest Medical Group


Van Australië tot Alaska: medisch personeel over de hele wereld werkt met de zelfklevende tape van Soest Medical Group. Het bedrijf is internationaal een van de grootste, zo niet de enige, in zijn vak. Vrienden van SoestNetwerkt mochten op 19 april 2022 een kijkje nemen in de keuken van dit innovatieve bedrijf.

“Connecting with care”, zo luidt het motto van Soest Medical Group. Een slogan die het bedrijf op het lijf geschreven is. Patiënten worden tijdens een operatie bedekt met operatiedoeken. Deze worden aan de patiënt geplakt met de zelfklevende tapes die de fabrikant in eigen huis – vaak in samenspraak met afnemers – ontwikkelt en produceert. ‘Onze producten zijn er om patiënten en zorgverleners te beschermen tegen zogenaamde ‘surfical site’ infecties. Dat vraagt om topkwaliteit,’ vertelde Managing Director Henri Laitervo.

Strikte veiligheidsnormen

De tapes van Soest Medical Group voldoen aan strikte veiligheidsnormen. ‘We monitoren het productieproces van minuut tot minuut,’ aldus Laitervo. ‘We kijken continu naar mogelijkheden om het productieproces nog efficiënter te maken en zo de levertijd te verkorten.’ Het bedrijf doet ook onderzoek naar hoe het portfolio verder uitgebreid en verbeterd kan worden. ‘Denk bijvoorbeeld aan het gewicht van de materialen waar we mee werken en de rollen waar de tape omheen gewikkeld zit. Die moeten zo licht mogelijk zijn,’ illustreerde de Managing Director.

Circulaire economie

Soest Medical Group bedient met zijn portfolio twee verschillende markten. ‘Met ons merk Eurotape leveren we onder meer via wasserijen aan ziekenhuizen die werken met herbruikbare operatiedoeken – een markt waarin we, met de opkomst van de circulaire economie, de komende jaren veel groei verwachten,’ vertelde Laitervo. De tapes zijn zo gemaakt dat ze tijdens operaties blijven plakken, maar oplossen tijdens het wassen van de doeken. Tapes geproduceerd onder het merk Somed zijn bedoeld voor de wegwerpmarkt. Deze is nog altijd veel groter dan die van moderne herbruikbare operatiedoeken. 

Soest Medical Group heeft bijna 40 medewerkers in dienst, waaronder veel ervaren krachten die al zeker tien jaar in dienst zijn. ‘We hebben heel weinig verloop,’ aldus Laitervo met enige trots. Nieuw personeel, van magazijnmedewerker tot operator en technisch expert, is desondanks altijd welkom. ‘We zijn nog steeds aan het groeien.’

Missie

Wereldwijd bijdragen aan veiliger zorg door de vermindering van het aantal infecties als gevolg van een medische ingreep. Dat is de missie van de Soest Medical Group, gevestigd aan de Oostergracht in Soest. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en vermarkt zelfklevende tapes van hoge kwaliteit. Deze producten worden over de hele wereld verscheept en verwerkt in sets met chirurgische afdekmaterialen. Indirect draagt SMG hiermee een steentje bij aan het verduurzamen van de zorg.


SoestNetwerkt

Van bedrijfsbezoek tot intervisie: SoestNetwerkt organiseert bijna maandelijks leerzame en gezellige activiteiten met als doel om de onderlinge samenwerking en kennisuitwisseling tussen lokale ondernemers te versterken. Bekijk welke activiteiten er komend jaar op de agenda staan en meld je aan. Je bent van harte welkom!

 

Artikel door: Lisette de Jong

Deel dit bericht

Bekijk meer nieuws

Evenement

Sfeerimpressie: Avondje theatersport met Retourtje Vooruit – februari 2023

Hoe minder je nadenkt, hoe spontaner en creatiever je wordt. Die wijze raad kregen de deelnemers mee…

Evenement

Sfeerimpressie: Nieuwjaarsduik met cabaretier Musa – januari 2023

Lekkere hapjes, goede gesprekken en een daverend optreden van cabaretier Musa, over opgroeien in een vreemd land…

Evenement

Sfeerimpressie: Feestdagen in de wereldkeuken – 14 december 2022

Van Perzische kruidenrijst en Afghaanse aubergines tot Tsjetsjeense slagroomtaart: het was volop genieten van de gerechten uit…

Word ook vriend van Soest Netwerkt en geniet van de voordelen

Meer informatie
  • Lokaal

    Soest en directe omgeving. Zo lokaal is onze schaal. Ondernemers uit dezelfde omgeving die elkaar inspireren. Een ‘avondje SoestNetwerkt’ leert je al snel de grote diversiteit aan ondernemers en dorpsgenoten kennen. Een aanrader!

  • Persoonlijk

    Als je vriend wordt van ons netwerk heten we je persoonlijk welkom en vertellen we je uitgebreid over de voordelen en onze jaarlijkse activiteiten. Daarna zien we je graag op een aanstaande informele bijeenkomst waarbij je een groot deel van onze vrienden persoonlijk leert kennen.

  • Laagdrempelig

    Bij ons geen snelle deals, maatpakken of hoge instapprijzen. Voor 125 euro per jaar ben je vriend en krijg je een mooie mix aan activiteiten voorgeschoteld. Je hoeft ook niet via iemand aangedragen te worden. Wil je het verhaal eerst eens persoonlijk horen? Neem dan contact op met één van onze bestuursleden.

Van, voor en door zelfstandige ondernemers

SoestNetwerkt is een netwerk van, voor en door zelfstandige ondernemers in Soest en directe omgeving. We organiseren maandelijks leerzame en gezellige activiteiten met als doel om de onderlinge samenwerking en kennisuitwisseling tussen lokale ondernemers te versterken.

Ontdek ons netwerk en kom eens persoonlijk kennismaken tijdens een van onze activiteiten. Je bent van harte welkom!

40+Ingeschreven
leden

10Evenementen
per jaar

2+Bedrijfsbezoeken
per jaar