Ilona van Egdom in the spotlight


Ik ben een geboren en getogen Soesterse. Ik heb het hier enorm naar mijn zin, en ik hecht erg aan een vaste woonomgeving. Mijn vrienden, familie en sportclub dichtbij vind ik belangrijk.

Altijd ZP-er geweest?
Nee, ik heb een creatieve opleiding gevolgd (Nimeto), maar in de creatieve branch kon ik geen werk vinden. Ik kon wel aan de slag in de verzekeringswereld. Daar had ik het ook naar mijn zin. Vooral de werksfeer en mijn collega’s waren voor mij belangrijk. Ik haalde allerlei assurantiediploma’s en bleef jarenlang ‘hangen’ in deze tak van sport. Totdat ik mijn baan kwijtraakte in 2011. Dat was hét moment waarop ik besloot om eindelijk te gaan doen wat ik echt leuk vond en waar ik goed in was/ben: fotograferen.

Jouw jubileum?
Ik heb me als zelfstandige ingeschreven bij de KvK op 2 april 2012. Die datum is dus de officiële verjaardag van mijn bedrijf. Dit jaar besta ik alweer 10 jaar!

Je reist veel. Wat is je absolute favoriete bestemming of reis (geweest)?
Dat is moeilijk, we hebben zoveel mooie landen gezien. Australië is zeker favoriet. De mensen, het leuke taaltje, de vrijheid, de ruimte en de natuur. Ik zou heel graag weer een tijd reizen door Australië. In 1993 zijn we er 8 maanden geweest. Daar heb ik mijn huidige vriend Taco ontmoet. We hebben er gewerkt en reisden rond in een oude VW-bus. In 2003 zijn we er nog een maand naartoe geweest.

We hebben ook heel veel Aziatische landen bezocht. Daarvan was Myanmar één van mijn favorieten. Op het moment dat wij gingen, werd het nog weinig bezocht door toeristen en was het nog erg authentiek. Alles wat wij als reizigers zoeken in een vakantie heb je daar: natuur, cultuur, aardige bevolking en een mooi strand.

Zie jij je reisbestemming vooral door je camera of heb je ook weleens je handen vrij?
Uiteraard gaat mijn camera mee en vind mijn vriend dat ik wel erg veel tijd neem om foto’s te maken. Uiteindelijk valt het wel mee en heb ik zeker ook vaak mijn handen vrij. Het liefst fotografeer ik mensen. Die zijn altijd boeiend. Ze maken de foto’s levendig en geven de opnames inhoud .

Wat is je beste karaktertrek?
Betrouwbaar.

Wat zijn je hobby’s, liefhebberijen?
Reizen, bij voorkeur naar landen met een andere cultuur dan in Nederland. Het is interessant om te leren over een andere cultuur en die te beleven.

Daarnaast fotograferen, uiteraard. Fietsen, zowel buiten als binnen (spinning op de sportschool) En wandelen:  op zondagen zoeken we vaak een mooie route uit . Eerst van de omgeving genieten en na afloop een biertje in een café op terras. Dat hoort er bij!

Verder ben ik fan van aikido. Dit is een Japanse krijgskunst waarbij je de kracht en input van je tegenstander gebruikt om jezelf te verdedigen. Ik beoefen aikido al sinds 1997.Het mooie vind ik dat je met elkaar traint, en niet tegen elkaar. Gevorderden en beginners, man en vrouw, jong en oud, iedereen traint met elkaar en probeert elkaar te helpen om verder te komen

Wat is jouw lievelingsdier en waarom?
Een hond (o.a.)! Ze zijn trouw, lief, mooi en leuk. Zonder morren of mokken zijn ze altijd je beste vriend. Uiteraard horen de kat en het konijn ook tot mijn lievelingsdieren. We hebben naast Lizzy de hond ook Joep de kat en 2 konijnen, Tommie en Mollie. Uiteraard kan ik er niet een voortrekken. Het is een leuk stel samen.

Als ik later oud ben, dan …..
reizen mijn vriend en ik nog steeds samen naar de mooiste plekken in de wereld. Zijn we alle 2 nog erg gezond en reuze kwiek. Als weer thuis komen na een geweldige reis is dat in ons gezellige en mooie huis met een stuk grond eromheen waar we allerlei beesten hebben.

Bekijk het profiel van Ilona van Egdom

Ilona van Egdom - Ilonavanegdom Fotografie
Ilonavanegdom Fotografie

Ilona van Egdom

Fotograaf voor zakelijke en particuliere fotoreportages.

Ilona van Egdom - Ilonavanegdom Fotografie
Ilonavanegdom Fotografie

Ilona van Egdom

Deel dit bericht

Bekijk meer nieuws

Evenement

Sfeerimpressie: Avondje theatersport met Retourtje Vooruit – februari 2023

Hoe minder je nadenkt, hoe spontaner en creatiever je wordt. Die wijze raad kregen de deelnemers mee…

Evenement

Sfeerimpressie: Nieuwjaarsduik met cabaretier Musa – januari 2023

Lekkere hapjes, goede gesprekken en een daverend optreden van cabaretier Musa, over opgroeien in een vreemd land…

Evenement

Sfeerimpressie: Feestdagen in de wereldkeuken – 14 december 2022

Van Perzische kruidenrijst en Afghaanse aubergines tot Tsjetsjeense slagroomtaart: het was volop genieten van de gerechten uit…

Word ook vriend van Soest Netwerkt en geniet van de voordelen

Meer informatie
  • Lokaal

    Soest en directe omgeving. Zo lokaal is onze schaal. Ondernemers uit dezelfde omgeving die elkaar inspireren. Een ‘avondje SoestNetwerkt’ leert je al snel de grote diversiteit aan ondernemers en dorpsgenoten kennen. Een aanrader!

  • Persoonlijk

    Als je vriend wordt van ons netwerk heten we je persoonlijk welkom en vertellen we je uitgebreid over de voordelen en onze jaarlijkse activiteiten. Daarna zien we je graag op een aanstaande informele bijeenkomst waarbij je een groot deel van onze vrienden persoonlijk leert kennen.

  • Laagdrempelig

    Bij ons geen snelle deals, maatpakken of hoge instapprijzen. Voor 125 euro per jaar ben je vriend en krijg je een mooie mix aan activiteiten voorgeschoteld. Je hoeft ook niet via iemand aangedragen te worden. Wil je het verhaal eerst eens persoonlijk horen? Neem dan contact op met één van onze bestuursleden.

Van, voor en door zelfstandige ondernemers

SoestNetwerkt is een netwerk van, voor en door zelfstandige ondernemers in Soest en directe omgeving. We organiseren maandelijks leerzame en gezellige activiteiten met als doel om de onderlinge samenwerking en kennisuitwisseling tussen lokale ondernemers te versterken.

Ontdek ons netwerk en kom eens persoonlijk kennismaken tijdens een van onze activiteiten. Je bent van harte welkom!

40+Ingeschreven
leden

10Evenementen
per jaar

2+Bedrijfsbezoeken
per jaar