Draagvlakexpert

Vincent Aalbers

Draagvlakexpert zorgt voor resultaat met draagvlak. Bewaakt, brengt balans tussen zakelijke doelstellingen (HET), communicatie en samenwerking (WIJ) en individuele inbreng (IK).

Jij weet dat 80% van de problemen ontstaan uit gedrag en communicatie. Want beleid maken, plannen schrijven, afspraken maken – dat lukt wel. Maar tastbaar resultaat halen – dát is lastiger. Trage voortgang, matig resultaat .. je kent het vermoeide gevoel, de wegsijpelende motivatie wel. Dat kán anders – en draagvlakexpert doet dat anders!

Draagvlakexpert werkt resultaatgericht aan realisatie van strategie, projecten en/of implementaties (HET). Anderzijds versterkt en verheldert draagvlakexpert de onderlinge communicatie (WIJ). Heeft elk een eigen belevingswereld of werken betrokkenen vanuit een gedeelde focus? Is het proces van ontwikkeling of implementatie adequaat georganiseerd? Wordt in vrijblijvende abstracties gepraat of wordt expliciet gemaakt wat wordt bedoeld? Individuele beelden, opvattingen en verwachtingen zijn ook onderwerp van gesprek. De manier waarop mensen kijken, denken, interpreteren en projecteren speelt immers een grote rol in hun professioneel handelen en hun zakelijke communicatie (IK).

Voor resultaat met draagvlak zijn slechts een paar dingen nodig:

 • Een goede diagnose op inhoud, organisatie en/of technologie – dat is HET.
 • Feiten en analyse bespreken met betrokkenen, zowel individueel op IK als collectief in team of afdeling op WIJ. Zo kan een reëel en gedeeld beeld ontstaan van vraagstuk en probleem en komen HET, WIJ en IK al meer samen.
 • Daardoor kunnen betrokkenen zich verbinden aan een gedragen koers naar doel en resultaat met een gedeelde aanpak of oplossing komen.

Draagvlakexpert doet in verschillende rollen:

 1. Projectleider, programmamanager of interim – krijgt opdracht en mandaat om resultaat met draagvlak te realiseren. Brengt probleem in beeld, ontwikkelt scenario’s. Gaat verbinding aan met betrokkenen en belanghebbenden. Zorgt voor echt gesprek, creëert veiligheid. Haalt zorgen, wensen, belangen en motieven boven tafel. Benoemt doelen en resultaten evenzo als pijnpunten en moeilijke keuzen. Brengt respect in gesprek en vertrouwen in het proces. En legt verantwoording af aan u als opdrachtgever.
 2. Adviseur – Draagvlakexpertdenkt mee, werkt mee om tot gedragen resultaat te komen. Staat naast, faciliteert de opdrachtgever. Is sparring partner. Doet desgewenst verkenning, maakt analyse. Duidt ontwikkelingen en patronen. Stelt vragen, doet suggesties. Opdrachtgever is en blijft ‘in the lead’.
 3. Coach van individu of team –Draagvlakexpert werkt als coach voor individu of teams op de achtergrond, is niet zichtbaar in het werkveld zelf. De draagvlakexpert staat achter het individu een leidinggevende of een medewerker. De coaching richt zich op als ondersteuning bij het dagelijks werk, in persoon en diens aanpak.
Vincent Aalbers
Draagvlakexpert

Vincent Aalbers

Draagvlakexpert zorgt voor resultaat met draagvlak. Bewaakt, brengt balans tussen zakelijke doelstellingen (HET), communicatie en samenwerking (WIJ) en individuele inbreng (IK).

Meer vrienden van Soest Netwerkt

Marcel Hekkert - Nieuwe Pixels
Nieuwe Pixels

Marcel Hekkert

Een internetbureau dat klanten enthousiasmeert en strategisch meedenkt in passende oplossingen.

Ralph Ekkerink - RaekeLinks
RaekeLinks

Ralph Ekkerink

RaekeLinks = Hands-on communicatie. Ik help je graag op weg met je communicatiestrategie én de uitvoering ervan.

Walter Daselaar - Daselaar Schoonmaak & Bedrijfsdiensten
Daselaar Schoonmaak & Bedrijfsdiensten

Walter Daselaar

Hier komt binnenkort iets over mijzelf en mijn bedrijf te staan.

Word ook vriend van Soest Netwerkt en geniet van de voordelen

Meer informatie
 • Lokaal

  Soest en directe omgeving. Zo lokaal is onze schaal. Ondernemers uit dezelfde omgeving die elkaar inspireren. Een ‘avondje SoestNetwerkt’ leert je al snel de grote diversiteit aan ondernemers en dorpsgenoten kennen. Een aanrader!

 • Persoonlijk

  Als je vriend wordt van ons netwerk heten we je persoonlijk welkom en vertellen we je uitgebreid over de voordelen en onze jaarlijkse activiteiten. Daarna zien we je graag op een aanstaande informele bijeenkomst waarbij je een groot deel van onze vrienden persoonlijk leert kennen.

 • Laagdrempelig

  Bij ons geen snelle deals, maatpakken of hoge instapprijzen. Voor 125 euro per jaar ben je vriend en krijg je een mooie mix aan activiteiten voorgeschoteld. Je hoeft ook niet via iemand aangedragen te worden. Wil je het verhaal eerst eens persoonlijk horen? Neem dan contact op met één van onze bestuursleden.

Van, voor en door zelfstandige ondernemers

SoestNetwerkt is een netwerk van, voor en door zelfstandige ondernemers in Soest en directe omgeving. We organiseren maandelijks leerzame en gezellige activiteiten met als doel om de onderlinge samenwerking en kennisuitwisseling tussen lokale ondernemers te versterken.

Ontdek ons netwerk en kom eens persoonlijk kennismaken tijdens een van onze activiteiten. Je bent van harte welkom!

40+Ingeschreven
leden

10Evenementen
per jaar

2+Bedrijfsbezoeken
per jaar