Ondernemers helpen ondernemers: Heb je een hulpvraag, bied je hulp aan of wil je jouw initiatief onder de aandacht brengen? soestvoorsoest.nl

In the spotlight: Bep van Rijn


Soest Netwerkt Spotlight

“Ik ben geboren en opgegroeid in Boskoop en naar de middelbare school in Gouda gegaan. Daarna heb ik 25 jaar gewoond in een klein dorpje in Brabant. Toen mijn laatste kind het huis uit was, ben ik naar het midden van het land verhuisd. Ik heb eerst twee jaar in Baarn gewoond en ben daarna verhuisd naar Soest.

Ben je altijd al ZP-er geweest?
“Nee, ik heb eerst jaren in loondienst gewerkt. Daarna ben ik dertien jaar thuis geweest om intens van mijn vier kinderen te genieten. Toen die groot genoeg waren, ben ik weer in loondienst gegaan. Ik heb bij verschillende bedrijven gewerkt als controller / boekhouder. Sinds december 2013 ben ik zelfstandig ondernemer.”

Hoe heet je bedrijf?
“Mijn bedrijf heet Bureau V, waarbij de V staat voor vertrouwde vakkundigheid. Ik verzorg administratieve en fiscale diensten voor kleine en grote ondernemers, van schoonheidssalon en blogger tot barista, coach, zorgmedewerker en innovatieve start-up. Daarnaast geef ik advies over het boekhoudprogramma MoneyBird. Ik geniet van de afwisseling in mijn werk en van de bevlogenheid van mijn klanten. Ik ben nieuwsgierig en leer graag bij, of het nu gaat over wat mensen beweegt of om de laatste wijzigingen in de inkomstenbelasting.”

Welke kernwoorden typeren jou en je bedrijf?
“Accuraat-Belasting-Analyse-Structuur-Administratie-Boekhouding-Flexibel.”

Waarom ben je lid geworden van Soest Netwerkt?
“Ik vind de bijeenkomsten interessant en probeer ze als het even kan bij te wonen. Ik kom er altijd met frisse ideeën vandaan. Daarnaast biedt Soest Netwerkt me ook een stuk gezelligheid, via ‘collega’s’ waarmee ik kennis en ervaringen kan uitwisselen. Netwerken is iets van de lange adem; je moet niet denken dat je morgen meteen resultaat ziet van je inspanningen vandaag. Maar op de langere termijn kun je mensen met elkaar verbinden en verder helpen.”

Welke hobby’s heb je?
“Er zijn veel dingen die ik leuk vind, van hardlopen en schilderen tot naar het theater gaan, wandelen en het bijwonen van concerten. Als lid van Atletiekvereniging Pijnenburg ga ik regelmatig met een groepje het bos in; niet in mijn eentje, want dan ren ik mezelf voorbij. We lopen tussen de acht en tien kilometer op een avond. Vanaf de atletiekclub loop je zo de duinen en het bos in, heerlijk!
Leden van Soest Netwerkt die net als ik van moderne kunst houden, raad ik aan het Van Abbe museum in Eindhoven eens te bezoeken. Daar hebben ze kunstwerken waar je van alles mee mag doen, erin gaan staan bijvoorbeeld. Ook een aanrader met kinderen.”

Later, dan …. wil ik groot zijn
“Mijn kinderen zijn al volwassen, maar zelf voel ik me soms nog steeds een kind. Er blijven altijd dingen die anders of beter kunnen. ‘Later, dan…’ vind ik trouwens een leuke vraag om een netwerkgesprek mee te openen.”

Wat moeten de mensen verder nog over jou weten?
“Ik ben een optimist en zie de zon altijd schijnen.”

Artikel door: Lisette de Jong

Bekijk het profiel van Bep van Rijn

Bureau V

Bep van Rijn

Adviseren en ondersteunen in het administratieve, financiële en belastingtechnische aspect van de onderneming die de ondernemer (eigenlijk) niet wil uitvoeren.

Bekijk meer nieuws

Barbeque 2020
Evenement

Jaarlijkse BBQ Soest Netwerkt: 8 juli bij Stayokay Soest

Hoera, na maanden van thuiswerken en meetings via Skype, Zoom en Teams mogen we eindelijk weer echt bij elkaar komen! Zin om met je vrienden van Soest Netwerkt het begin van de zomer te vieren? Trek dan snel je joggingpak uit en je feestkleding aan, en schrijf je in voor onze jaarlijkse barbecue! Stayokay Soest Je bent welkom vanaf 17:30 uur en om 18:00 uur gaat de barbecue aan. Het festijn duurt tot onhgeveer 22:30 uur en vindt plaats in de mooie, grote tuin van Stayokay Soest. De jeugdherberg bevindt zich aan de Bosstraat, schuin tegenover manege Nieuw Eldorado. Deelname en aanmelden Kom samen met je vrienden van Soest Netwerkt toosten op de zomer en meld je aan voor de barbecue. Deelname is gratis voor leden van Soest Netwerkt. Introducees zijn welkom voor 15 euro per persoon. Meld je aan voor de BBQ op 8 juli

Online netwerkborrel
Evenement

Online netwerkborrel: 26 mei, 2030 uur

Benieuwd hoe het andere vrienden van Soest Netwerkt vergaat in tijden van corona? Briljante ideeën voor netwerken 2.0? Behoefte aan een peptalk op je beeldscherm? Schrijf je dan nu in voor de online netwerkborrel van Soest Netwerkt op dinsdag 26 mei, van 2030 tot uiterlijk 2200 uur. Wat gaan we doen? We wisselen ervaringen uit en brainstormen daarna over hoe we onze netwerkbijeenkomsten zinvol en gezellig houden, straks in de 1,5-metereconomie. Daarna heffen we samen het glas (wel je eigen drankje meenemen;). Hoe werkt het? Een paar uur van te voren ontvang je van ons een Zoom link die je toegang geeft tot de online bijeenkomst. Het enige wat je nodig hebt, zijn een laptop, desktop PC of mobiele telefoon met een internetverbinding, camera en microfoon. Registreer vooraf alvast je account op zoom.us. Je kunt Zoom daarna gebruiken via de webbrowser of via de App. De weg wijst zich hierbij vanzelf. Schrijf je in! Schrijf je nu in en kom bijpraten op 26 mei!   Vragen over privacy? Een tijdje terug waren er wat privacy-issues rond het gebruik van Zoom. Wil je verzekerd zijn van een waterdicht systeem? Let dan hierop: Log niet in met je FaceBook-account, maar gebruik de app anoniem. Gebruik Zoom op een aparte device, bijvoorbeeld een iPad. Je kunt dan op een andere device je e-mail en andere apps raadplegen, zonder dat de beheerder een melding krijgt dat je bent ‘weggezoomd’. Gebruik een device waarop geen privacygevoelige gegevens staan. Schakel functies zoals locatie delen zoveel mogelijk uit. Deel je Zoom-link niet op sociale media, want dan loop je kans op ‘Zoom-bombing’ door trollen. Stel een ander achtergrondje in, zodat anderen niet je privé-omgeving kunnen zien. Update de Zoom-app: Zoom heeft de remote webserver verwijderd uit de laatste versie van de app, maar dan moet je natuurlijk wel updaten.

Vrienden voor vrienden
Actueel

Vrienden voor vrienden in tijden van Corona

Vrienden van Soest Netwerkt. Het zijn rare, beangstigende, bizarre en moeilijke tijden. Maar ook tijden van hoop, reflectie, nieuwe ideeën, van innovatie en elkaar helpen. Wij zien dat sommigen van ons het nog steeds heel druk of zelfs extra druk hebben. We zien dat sommigen van ons veel werk verliezen, maar voldoende omzet draaien om het hoofd boven water te houden. En we zien ook dat sommigen van ons geen of nauwelijks werk meer hebben. En dan moet je interen op je reserves. En heb je wel voldoende reserves? Meerdere vrienden binnen ons netwerk hebben ervaring met periodes waarop er geen of nauwelijks inkomsten zijn. Zij hebben al aan den lijve ervaren hoe dat is, hoe dat voelt en wat er dan aan emoties allemaal in je omgaat en de stress die dat met zich meebrengt. Maak gebruik van de ervaring van anderen Ben jij ook iemand die geen of nauwelijks inkomsten heeft, stress en emoties ervaart en die graag wil praten met een vriend uit het netwerk met praktijkervaring. Een vriend die een luisterend oor biedt, die je graag helpt om anders en creatief naar de situatie te kijken. Die tips voor je heeft en met jou kijkt naar kansen die deze crisis ook met zich meebrengt. Wil je hierover een keer praten met iemand met ervaring, dan nodigen we je hiervoor van harte uit. Stuur dan een mail naar voorzitter@soestnetwerkt.nl dan nemen we snel contact met je op en koppelen we je aan een van onze vrienden met praktijkervaring. We roepen hierbij tevens vrienden op, die deze praktijkervaring hebben en vrienden willen helpen die door de Corona geen of nauwelijks inkomsten hebben, om zich te melden via bovenstaande mailadres. Wij wensen iedereen veel gezondheid en sterkte toe in deze bijzondere tijd, Bestuur Soest Netwerkt

Word ook vriend van Soest Netwerkt en geniet van de voordelen

Meer informatie
  • Lokaal

    Soest en directe omgeving. Zo lokaal is onze schaal. Ondernemers uit dezelfde omgeving die elkaar inspireren. Een ‘avondje Soest Netwerkt’ leert je al snel de grote diversiteit aan ondernemers en dorpsgenoten kennen. Een aanrader!

  • Persoonlijk

    Als je vriend wordt van ons netwerk heten we je persoonlijk welkom en vertellen we je uitgebreid over de voordelen en onze jaarlijkse activiteiten. Daarna zien we je graag op een aanstaande informele bijeenkomst waarbij je een groot deel van onze vrienden persoonlijk leert kennen.

  • Laagdrempelig

    Bij ons geen snelle deals, maatpakken of hoge instapprijzen. Voor 125 euro per jaar ben je vriend en krijg je een mooie mix aan activiteiten voorgeschoteld. Je hoeft ook niet via iemand aangedragen te worden. Wil je het verhaal eerst eens persoonlijk horen? Neem dan contact op met één van onze bestuursleden.

Van, voor en door zelfstandige ondernemers

Soest Netwerkt is een netwerk van, voor en door zelfstandige ondernemers in Soest en directe omgeving. We organiseren maandelijks leerzame en gezellige activiteiten met als doel om de onderlinge samenwerking en kennisuitwisseling tussen lokale ondernemers te versterken.

Ontdek ons netwerk en kom eens persoonlijk kennismaken tijdens een van onze activiteiten. Je bent van harte welkom!

70+Ingeschreven
leden

10Evenementen
per jaar

2+Bedrijfsbezoeken
per jaar