Vitendo Casemanagement

Mandy Das

Verzuimbegeleiding voor de zelfstandig ondernemer, zowel individuele dossiers als op interim-basis.

Een medewerker meldt zich ziek. En het is meer dan ‘een griepje’. U heeft het wellicht al even aan zien komen. Misschien komt het ook volkomen onverwacht.

Wat nu… Er is haast nooit iemand ziek! Wat moet ik ook alweer doen? Hoe heet de arbodienst, was die niet pas van naam verandert? Heb ik eigenlijk nog wel een arbodienst… En hoe zit het met de verzuimverzekering?

Veel kleine ondernemers met slechts een handvol tot hooguit enkele tientallen medewerkers verdiepen zich (heel begrijpelijk) nauwelijks in de wet- en regelgeving rondom verzuim. Ze hebben er te weinig mee te maken. En schrikken zich een hoedje als er dan toch eens iemand uitvalt! Als de eigen arbodienst dan ingeschakeld is, dan lijkt daarmee de kous af. De arbodienst neemt toch de volledige zorg uit handen? Ze hebben zelfs eigen casemanagers!

Helaas blijkt de praktijk weerbarstig. Niet iedere arbodienst treedt even adequaat op. Soms worden onnodige interventies of onderzoeken voorgesteld, soms worden deze juist achterwege gelaten. In beide gevallen met dure consequenties! De zieke medewerker wordt nauwelijks geïnformeerd over de invloed van zijn of haar ziek-zijn op het eigen inkomen, vooral richting de toekomst, waardoor medewerkers niet optimaal gemotiveerd worden om te re-integreren. Soms ligt een arbeidsconflict aan de ziekmelding ten grondslag en wil de medewerker helemaal niet meer aan het werk. Voorkomen moet worden dat in dat geval de bedrijfsarts het conflict medicaliseert en de werknemer dus kan “vluchten” in het ziek-zijn.

Ik kan u begeleiden in het proces van re-integratie, als onafhankelijk adviseur en sparring partner. Ik spreek de taal van de arbodiensten en bedrijfsartsen, kan gericht een vinger aan de pols houden of de verzuimbegeleiding adequaat wordt opgepakt en zo nodig richting geven aan het re-integratieproces.

De doelstelling? De verzuimduur zo beperkt mogelijk houden, zowel u als uw werknemer goed door het re-integratieproces begeleiden met de voor beide partijen best passende oplossing als eindresultaat en het voorkomen van sancties van het UWV, mocht de uitval uiteindelijk tot een WIA-keuring leiden.

Dreigend verzuim? Een medewerker al een tijdje niet zo lekker in zijn vel? Iemand die zich regelmatig ziek meldt (3 keer per jaar of vaker)? Een sluimerend conflict? Neemt u ook dan contact op. Voorkomen van een landurig verzuimgeval is vaak eenvoudiger en zonder twijfel kostenbesparend!

 

Mandy Das
Vitendo Casemanagement

Mandy Das

Verzuimbegeleiding voor de zelfstandig ondernemer, zowel individuele dossiers als op interim-basis.

Meer vrienden van Soest Netwerkt

Birgit Smit - Verslaglegging4you
Verslaglegging4you

Birgit Smit

Coördinerende, management ondersteunende en secretariële dienstverlening voor stichtingen, organisaties, bedrijven, sterk in communicatie, uitstekende …

Laura Twigt -

Laura Twigt

Jou bewust maken van je lichaam en de signalen die het afgeeft zodat je meer rust ervaart, een betere balans tussen hoofd en lichaam ervaart, en ontdekt waar …

Ralph Ekkerink - RaekeLinks
RaekeLinks

Ralph Ekkerink

RaekeLinks = Hands-on communicatie. Ik help je graag op weg met je communicatiestrategie én de uitvoering ervan.

Word ook vriend van Soest Netwerkt en geniet van de voordelen

Meer informatie
  • Lokaal

    Soest en directe omgeving. Zo lokaal is onze schaal. Ondernemers uit dezelfde omgeving die elkaar inspireren. Een ‘avondje SoestNetwerkt’ leert je al snel de grote diversiteit aan ondernemers en dorpsgenoten kennen. Een aanrader!

  • Persoonlijk

    Als je vriend wordt van ons netwerk heten we je persoonlijk welkom en vertellen we je uitgebreid over de voordelen en onze jaarlijkse activiteiten. Daarna zien we je graag op een aanstaande informele bijeenkomst waarbij je een groot deel van onze vrienden persoonlijk leert kennen.

  • Laagdrempelig

    Bij ons geen snelle deals, maatpakken of hoge instapprijzen. Voor 125 euro per jaar ben je vriend en krijg je een mooie mix aan activiteiten voorgeschoteld. Je hoeft ook niet via iemand aangedragen te worden. Wil je het verhaal eerst eens persoonlijk horen? Neem dan contact op met één van onze bestuursleden.

Van, voor en door zelfstandige ondernemers

SoestNetwerkt is een netwerk van, voor en door zelfstandige ondernemers in Soest en directe omgeving. We organiseren maandelijks leerzame en gezellige activiteiten met als doel om de onderlinge samenwerking en kennisuitwisseling tussen lokale ondernemers te versterken.

Ontdek ons netwerk en kom eens persoonlijk kennismaken tijdens een van onze activiteiten. Je bent van harte welkom!

40+Ingeschreven
leden

10Evenementen
per jaar

2+Bedrijfsbezoeken
per jaar